تاثیر فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) بر ارتقاء سطح درآمد واحدهای صنعتی روستایی شهرستان همدان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سومین همایش ملی توسعه پایدار روستایی
  • کد COI اختصاصی: FNSSRD03_156
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 724
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا غروی نوری

دانش آموختگان کارشناسی ارشد توسعه روستایی دانشگاه بوعلی سینا همدان

حشمت اله سعدی

دانشیار و عضو هیات علمی دانشگاه بوعلی سینا همدان

رضا موحدی

استادیار و عضو هیات علمی دانشگاه بوعلی سینا همدان

حمیدرضا محقق

دانش آموختگان کارشناسی ارشد توسعه روستایی دانشگاه بوعلی سینا همدان

چکیده

بدون شک استفاده از فناوری های نوین و پیشرفته مانند ICT می تواند ضمن بهبود وضعیت اقتصادی اجتماعی مردم، زمینه های لازم برای دستیابی به رفاه را به همراه داشته باشد. ICT شامل سخت افزار، پردازشگرها و سیستم هایی است که برای ذخیره، هدایت، رساندن و سهیم شدن اطلاعات به کار گرفته می شوند، دسترسی به ICT، توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی واحدهای صنعتی روستایی را به دنبال خواهد داشت. آگاهی از مزایا و کارکردها در بنگاه های کوچک و متوسط به ویژه بنگاه های واقع در مناطق روستایی می تواند به مدیران و برنامه ریزان در جهت بهبود وضعیت و شرایط این بنگاه ها یاری رساند. بنابراین پژوهش حاضر با هدف بررسی کارکردهای فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) در واحدهای صنعتی واقع در نواحی روستایی شهرستان همدان به شیوه پیمایشی- توصیفی انجام گرفته است. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه کارکنان و کارشناسان واحدهای صنعتی مذکور که هر یک به نوعی در این شرکت ها با ICT سر و کار دارند بوده است. انتخاب نمونه ها بر پایه فرمول کوکران صورت گرفت و تعداد 125 پاسخگو محاسبه شد. مهمترین ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه بود که روایی آن توسط متخصصان تأیید و پایایی آن با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ 98/0 برآورد شد. . نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از ICT در واحدهای صنعتی روستایی شهرستان همدان اثرات مختلفی در زمینه های درآمدی از جمله مهارت کارکنان و نیز رضامندی مشتری و بازاریابی داشت.

کلیدواژه ها

فناوری اطلاعات و ارتباطات(ICT)، اثرات فن آوری اطلاعات بر درآمد، واحد های صنعتی نواحی روستایی، شهرستان همدان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.