بررسی اثرات هدفمند ی یارانه ها بروضعیت اقتصادی گلخانه ها(مطالعه موردی:شهرستان همدان)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سومین همایش ملی توسعه پایدار روستایی
  • کد COI اختصاصی: FNSSRD03_140
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 791
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا غفاری

دانشجوی کارشناسی ارشد توسعه روستایی دانشگاه عمران و توسعه

چکیده

محصولات گلخانه ای دارای ویژگی هایی از قبیل افزایش عملکرد ، کیفیت بالای محصولات،تولید خارج از فصل(درطول سال)بالا بردن راندمان نهاده های کشاورزی به خصوص آب و ایجاد اشتغال می باشد.همچنین در صنعت گلخانه داری عوامل غیر قابل کنترل درکشاورزی را به کنترل خود در می آورند و ریسک پذیری تولید را کاهش می دهند. باتوجه به این که هدفمندی یارانه ها با اهداف مشخص و مطلوب،برنامه ریزی و اجرا شد، بررسی اثرات آن،مانند دیگر برنامه هایی اجرا شده در کشور،لازم و مفید است. پژوهش های مربوط به این بررسی ها نشان می دهند تاچقدر به اهداف برنامه های اجراشده دست یافته و اجرای آن ها تاچه اندازه، موجب بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی درکشور شده است.هدف از این پژوهش،بررسی میزان اثرات هدفمندکردن یارانه ها بر نهاده های تولیدات گلخانه ها و همچنین بررسی تغییرات این واحدهای تولیدی کشاورزی درنتیجه هدفمندی یارانه ها می باشد. با توجه به اطلاعات به دست آمده از مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان همدان دارای تعداد 75 واحد گلخانه بهره برداری محصولات گلخانه ای می باشد و جامعه آماری این پژوهش را تشکیل میدهند و از میان آنها تعداد39 واحد به عنوان نمونه مورد مطالعه قرار گرفته است.داده های این تحقیق به روش کتابخانه ای و میدانی (پرسش نامه و مصاحبه)گرد آوری شده است.پردازش داده ها با استفاده از نرم افزارspss که در ابتدا،اطلاعات کیفی مربوط به واحدهای گلخانه سپس داده های کمی و مرتبط با اقتصاد آنها به وسیله آزمون t تحلیل و بررسی شده است.نتایج نشان می دهدبین میزان تغییر هزینه نهاده های کود، سم، برق دو دوره پس از هدفمندی نسبت به قبل از آن رابطه معنی داری وجود دارد وبین هزینه نهاده های بذر، نیروی کار وسوخت رابطه معنی دار وجود ندارد.همچنین میزان تغییر سود یا زیان دو دوره قبل و بعد از هدفمندی نیز دارای رابطه معنی دار میباشد و تغییر در تولید کل محصول فاقد رابطه معنی دار است.

کلیدواژه ها

اثرات هدفمندی یارانه ها ، تولیدات گلخانه،وضعیت اقتصادی گلخانه داران، شهرستان همدان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.