امکان سنجی استقرار صنایع تبدیلی و تکمیلی جهت دستیابی به توسعه پایدار روستایی مطالعه موردی دهستان زرین دشت شهرستان دره شهر
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: سومین همایش ملی توسعه پایدار روستایی
- کد COI اختصاصی: FNSSRD03_045
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1315
نویسندگان
مدرس دانشگاه پیام نور
مدرس دانشگاه پیام نور
دانشجوی کارشناسی ارشدمدیریت مالی
مدرس دانشگاه پیام نور
چکیده
از مهمترین چالش های پیش روی بخش کشاورزی و جامعه روستایی، فساد و آسیب پذیری بالا، فصلی و غیر دائمی بودن تولید محصولات کشاورزی و پایین بودن عملکرد در واحد سطح و همچنین رشد جمعیت، بیکاری فصلی و پنهانی، کاهش درآمد و در نتیجه افزایش مهاجرت های روستا-شهری است. ایجاد و استقرار صنایع تبدیلی و تکمیلی محصولات کشاورزی یکی از سودمندترین ارتباطات بین دو بخش کشاورزی و صنعت است که علاوه بر رفع مسائل فوق الذکر به کاهش نابرابری های منطقه ای منجر می شود، توجه به این صنایع باعث شکوفایی بخش وسیعی در اقتصاد روستایی خواهد شد. در پژوهش حاضر امکان سنجی استقرار صنایع تبدیلی و تکمیلی جهت دستیابی به توسعه پایدار روستایی بررسی شده است.روش تحقیق توصیفی-تحلیلی است. جهت گردآوری اطلاعات از دو روش کتابخانه ای و میدانی(پرسشنامه و مصاحبه) استفاده شده است. همچنین برای تجزیه و تحلیل اطلاعات و پاسخگویی به سوال تحقیق، از مدل SWOT استفاده شده است. پس از بررسی توان ها و قابلیت ها و مشکلات منطقه، مکان یابی صنایع تبدیلی و تکمیلی در محدوده مورد مطالعه، راهبردهای مناسب جهت استقرار این صنایع در منطقه مورد مطالعه ارائه شده است. همچنین نتایج تحقیق نشان می دهد که صنایع تبدیلی و تکمیلی محصولات کشاورزی می تواند راهکاری مناسب برای جلوگیری از ضایعات و افزایش ارزش افزوده محصولات کشاورزی باشد.کلیدواژه ها
صنایع روستایی، صنایع تبدیلی محصولات کشاوزری، اقتصاد روستایی، دهستان زرین دشتمقالات مرتبط جدید
- Economic Evaluation of Establishing a ۱۰۰-Hectare Pistachio Orchard in Savojbolagh County (Peik Village)
- بررسی خصوصیات فیزیولوژیکی موثر بر تیپ ایده آل برنج (Oryza sativa) در شرایط مطلوب (غرقاب) چنانچه با افزایش وزن بوته، شاخص برداشت در حد متوسط بماند. (II)
- بررسی خصوصیات فیزیولوژیکی موثر بر تیپ ایده آل برنج (Oryza sativa) در شرایط مطلوب (غرقاب) اگر همبستگی بین وزن بوته و شاخص برداشت شکسته شود.(I)
- بررسی خصوصیات فیزیولوژیکی موثر بر تیپ ایده آل برنج (Oryza sativa) در شرایط مطلوب در صورتی که همبستگی بین صفات شاخص برداشت و وزن بوته قابل شکستن نباشد. (III)
- مروری بر فرصت های شغلی شیلاتی در روستاها و نقش آن بر توسعه ی پایدار روستایی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.