تحلیل عاملی عوامل پیش برنده ی توسعه ی اجتماعی زنان روستایی شهرستان شهرضا

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سومین همایش ملی توسعه پایدار روستایی
  • کد COI اختصاصی: FNSSRD03_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 514
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریبا فرهادی

دانشجوی کارشناسی ارشد توسعه روستایی، موسسه عمران توسعه همدان

محمدصادق ابراهیمی

استادیار گروه توسعه روستایی،دانشکده ی کشاورزی، دانشگاه صنعتی

چکیده

توسعه اجتماعی، وسیع ترین و گسترده ترین بخش توسعه فراگیر است که جنبه های متعدد و بسیاری را در بر می گیرد. در واقع هدف اصلی توسعه اجتماعی ارتقاء سطح زندگی افراد و کیفیت زندگی آنان است. پژوهش حاضر، با هدف دستیابی به عوامل پیش برنده ی توسعه ی اجتماعی زنان روستایی در روستا های شهرستان شهرضا، به روش پیمایشی، توصیفی، تحلیلی انجام شد. جامعه آماری تحقیق شامل5018 زن روستایی باسواد و بالای 15 سال ساکن در روستاهای دارای دفاتر ICT روستایی واقع در شهرستان شهرضا بوده است که با استفاده از فرمول کوکران، 190 زن روستایی به عنوان نمونه ی آماری انتخاب و پرسشنامه‏ها به روش نمونه گیری طبقه-ای با انتساب متناسب بصورت تصادفی در بین آنان توزیع گردید. روایی پرسشنامه براساس نظر خواهی از کارشناسان مورد تایید قرار گرفت و برای تعیین پایایی ابزار تحقیق نیز از روش آلفای کرونباخ استفاده شد. ضریب آلفای کرونباخ بالای 7/0 به دست آمد که نشان دهند ه ی پایایی مناسب پرسشنامه است. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار spss و تکنیک تحلیل عاملی انجام شد. براساس نتایج تحلیل عاملی، عوامل پیش برنده ی توسعه ی اجتماعی زنان روستایی، آگاهی زنان روستایی از خدمات دفاتر ICT روستایی (%21)، استفاده ی زنان روستایی از خدمات دفاتر ICT روستایی (20%) و درصد استقلال مالی زنان روستایی و تعداد فرزندان آنان (18%) از واریانس کل را تبیین کرد

کلیدواژه ها

توسعه اجتماعی، زنان روستایی، فناوری اطلاعات و ارتباطات، تحلیل عاملی، شهرستان شهرضا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.