ارزیابی ریسک جنبه های ایمنی در مرحله ساخت و ساز پروژه های عمرانی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی مهندسی عمران، معماری و مدیریت پایدار شهری
  • کد COI اختصاصی: CIVIL01_412
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3345
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا شمس

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران-مهندسی و مدیریت ساخت، دانشگاه پیام نورکرج

الهام رجبی

دانشکده عمران، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، تهران

چکیده

برنامه های توسعه و احداث پروژه های زیر بنایی عمرانی از قبیل احداث تونل های شهری، بزرگراه ها، راه آهن و ... در کنار پروژه های احداث واحدهای مسکونی و ساختمانی، با وجود اینکه از مهمترین و اشتغالزاترین صنایع کشورها محسوب می شوند، اما با توجه بهپیچیدگی و تنوع در مرحله ساختمانی، سر منشا بسیاری از مخاطرات بویژه برای کارکنان هستند. مسائل مربوط به ایمنی و سلامت شغلیکارکنان در مرحله ساخت و ساز از اهمیت بالایی برخوردار است. آثار و تبعات عدم رعایت مسائل ایمنی و پیشامد حوادث برای گروه های ذینفع بسیار پرهزینه و بعضاً غیرقابل جبران خواهد بود. کنترل این خطرات نیازمند نوعی سیستم مدیریتی است که منجر به کاهش این خطرات و حصول اطمینان از افزایش ایمنی، رفاه کارکنان و همچنین حفاظت از محیط زیست میگردد. بنابراین نتایج حاصل از ارزیابیریسک را میتوان جهت مدیریت و تصمیم گیری در خصوص کنترل و کاهش پیامدهای احداث پروژه مورد نظر را بدون نگرانی به کار برد. ارزیابی جنبه های ریسک ایمنی که استفاده از آن در مدیریت ساخت پروژه ها روزبروز رو به گسترش است. دراین مقاله ضمن بررسی لزوم ارزیابی جنبه های ایمنی مرحله ساخت پروژه هایی از قبیل احداث بزرگراه، تونل ها، زیرگذرهای شهری، حفاری های زیرآبی و تاسیسات کارگاه های ساختمانی از قبیل تاور کرین و بچینگ، جنبه های ایمنی برخی از این پروژه ها مورد بررسی قرار داده شده است.

کلیدواژه ها

ارزیابی ریسک، جنبه های ایمنی، پروژه های عمرانی، ساخت ، تونل شهری، کارگاه های ساختمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.