CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی انواع بادگیر در مناطق گرم ایران

عنوان مقاله: بررسی انواع بادگیر در مناطق گرم ایران
شناسه ملی مقاله: CIVIL01_261
منتشر شده در همایش ملی مهندسی عمران، معماری و مدیریت پایدار شهری در سال 1393
مشخصات نویسندگان مقاله:

سارا خلیلی - دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری ، دانشکده فنی و مهندسی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس ، بندرعباس ، ایران.
عادله بیابانی محجوب پسند - دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری ، دانشکده فنی و مهندسی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس ، بندرعباس ، ایران.
وحدانه فولادی - دانشجوی دکتری تخصصی معماری ، دانشکده هنر و معماری ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران ، ایران.

خلاصه مقاله:
یکی از عناصر معماری ایران بادگیر می باشد که به لحاظ سرمایش ایستا و ایجاد شرایط آسایش در مناطق گرم ایران دارای اهمیت می باشد. از آنجایی که بیشترین مساحت کشور در مناطق گرم اقلیمی واقع شده است و نیز از دیرباز تأمین سرمایش تابستانی منجر به صرفهزینه بیشتری نسبت به تأمین گرمایش زمستانی است، وجود عناصری مانند بادگیر در طراحی معماری حیاتی می نماید. لذا در گذشته اینعنصر گاهی به عنوان نماد یک منطقه که نمای شهری را تشکیل می دهد به مناطق هویت بخشیده است. در معماری کنونی برای رسیدن به معماری پایدار نیازمند به شناخت بیشتر نسبت به چگونگی شاکله انواع بادگیرها می باشیم، تا با آشنایی بیشتر نسبت به این عنصر راهکارهایی در معماری معاصر ارایه دهیم. در تحقیق حاضر از روش توصیفی تحلیلی و مطالعات کتابخانه ای و مشاهدات میدانی استفادهشده است. در نهایت می توان بادگیرهای کرمان را گونه ای متفاوت از بادگیرهای مناطق دیگر ایران دانست. یکی از مهم ترین ویژگی های بادگیر در این منطقه استفاده از سرمایش طبیعی در ساختمان هایی با بیش از یک طبقه است

کلمات کلیدی:
پایداری ، بادگیر ، سرمایش ایستا ، منطقه کویری ایران

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/281933/