نقش بازارهای سنتی بر حس تعلق و تاثیر آن در روابط اجتماعی فرهنگی مردم بازارهای قیصریه لار، تبریز و یزد
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: همایش ملی مهندسی عمران، معماری و مدیریت پایدار شهری
- کد COI اختصاصی: CIVIL01_258
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1037
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری ، دانشکده فنی و مهندسی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس ، بندرعباس ، ایران.
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری ، دانشکده فنی و مهندسی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس ، بندرعباس ، ایران.
دانشجوی دکتری تخصصی معماری ، دانشکده هنر و معماری ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران ، ایران.
چکیده
بازارهای ایران به عنوان یک مجموعه ساختمانی که بخشی از شهر را می پوشاند، حرکت خود را از یک سومتناسب با شهر و از سوی دیگر با در نظر گرفتن بناهای بازار در مکان مناسب و با قید پیوستگی ها و وابستگیهای آن برپا می دارند .در نوشتار حاضر می خواهیم چگونگی ارتباط میان فعالیت های مختلف و فضای معماری بازار را مورد بررسی قرار دهیم. برای این منظور، بازار قیصریه لار، تبریز و بازار یزد به دلیل دارا بودن شاخصه های خاص معماری، کالبدی و مولفه های موثر در امر توسعه فرهنگی - اجتماعی، بعنوان فعای شهری واجد ارزش از لحاظ میزان حس تعلق مورد بررسیو تحلیل قرار گرفته است. روش تحقیق این پژوهش، با توجه به ماهیت بحث به صورت توصیفی - تحلیلی و در بستر مطالعات میدانی و کتابخانه ای می باشد. به نظر می رسد که با حذف فعالیت های در حال انجام در بوازار،دیگر توصیض کاملی از بازار نخواهیم داشت. چرا که یکی از مشخصه های مهم بازار علاوه بر سبک معماری آن، وجود تنوع عملکردی با حعور اقشار مختلض مردم در آن است. چیزی که حس تعلق در بازار را بوه تصویر می کشد و آن را به قلب تپنده ی شهر تبدیل می نمایدکلیدواژه ها
بازار ، فضاهای جمعی ، حس مکان ، فعالیت های اجتماعیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.