طراحی تونل های شهری مطالعه موردی: مطالعه مفهومی متروی سنندج

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی مهندسی عمران، معماری و مدیریت پایدار شهری
  • کد COI اختصاصی: CIVIL01_091
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1869
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رحمان دارای

دانشجوی دکترای مکانیک سنگ، دانشگاه صنعتی شاهرود، دانشکده مهندسی معدن

ارسلان محمودزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک سنگ، دانشگاه صنعتی شاهرود، دانشکده مهندسی معدن

چکیده

نیاز به شبکه های حمل و نقل جدید، افزایش تقاضا را برای گسترش و ساخت فضاهای زیرزمینی در برداشته است. بر اساس آمارهای بین المللی، بخش اعظم شهرنشینی در دهههای اخیر، به خاطر افزایش شهرنشینی در کشورهای در حال توسعه بوده است. عوامل متعددی در این مهم دخیل میباشند که از مهمترین آنها مهاجرت به شهرها به ویژه مهاجرت های روستا شهری است. در ایران هم جمعیت شهرنشین رشدقابل ملاحظهای در مدت زمان حدود نیم قرن تجربه کرده و در دورهی 1338 58 بیش از 5 برابر شده است که درصد شهرنشینی را به بیش از 2 برابر افزایش داده است. این مهم، لزوم توسعه زیر ساخت های شهری با توجه به افزایش جمعیت شهرنشین را نمایان تر نموده است.مطابق با استانداردهای تعریف شده در ایران، شهرهای بالاتر از 855 هزار تن به عنوان کلان شهر و شهرهایی با جمعیت بالاتر از یک میلیون نفر، احداث مترو توجیه پذیر خواهد بود. شرایط فوق می تواند بر حسب پارامترهای متنوع تا حدود زیادی تغییر نماید. در این میان، شهر سنندج با توجه به وضعیت خاص توپوگرافی و بالا بودن نرم ترافیک شهری در مقایسه با جمعیت فعلی، روند گسترش و ساخت فضاهای زیر زمینی را قبل از رسیدن به معیارهای توسعه شبکه های زیر زمینی، دیکته می نماید. مقاله حاضر، به بررسی لزوم احداث متروی سنندجدر سال های آتی و تحلیل پایداری سازه تونل پیشنهادی می پردازد. بررسی ها نشان می دهد که مطابق روابط، جمعیت شهر سنندج در سال1055 به بالای 855555 تن و در سال 1018 به بالای یک میلیون تن خواهد رسید که با توجه به وضعیت ویژه توپوگرافی و نرم بالای ترافیک شهری، لزوم احداث شبکه های زیر زمینی مترو و تونل های شهری را حتی قبل از معیارهای جمعیتی می تواند توجیه پذیر نماید. با توجه به مطالب فوق، در حال حاضر مطالعه مفهومی، امکانسنجی احداث مترو در سنندج در سال های آتی و ارائه مسیر پیشنهادی همراه با تحلیل سازه تونل ارائه شده است

کلیدواژه ها

مترو، ترافیک، سیستم نگهداری، FLAC ، مقطع نعل اسبی اصلاح شده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.