بررسی نقش هیدرولوژی در ارتباط با احیای منابع طبیعی واهمیت آن برای تهران مطالعه موردی: دماوند

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی مهندسی عمران، معماری و مدیریت پایدار شهری
  • کد COI اختصاصی: CIVIL01_078
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2374
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بختیار عزت پناه

استاد گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند

پریسا مهرنواز

دانشجوی دکتری جغرافیا وبرنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند

چکیده

هیدرولوژی به عنوان دانشی مطرح میگردد که با آبهای سطح زمین ازنظر پیدایش، کاوش، چرخش، کنترل و ذخیره وتوزیع آب در طبیعت سروکار دارد . واژه هیدرولوژی )آب شناسی( عملا به شاخه ای از جغرافیای فیزیکی اطلاق می شود که گردش آب در طبیعت را موردبررسی قرار میدهد و دربرگیرنده کلیه مسائل مربوط به جریان های سطحی و زیرزمینی ، بارش و مجموعه های آبی قاره ای مانند دریاچهها، باتلاق ها و تالاب ها است . حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست به عنوان سمبل حیات چه در سطح ملی وچه در سطح جهانی همواره مورد توجه بوده و صیانت از آن بر دوش تک تک افراد در کره زمین و در هر جامعه ای است. منابع طبیعی تنها منحصر به جنگل و جنگل کاری نیست در نگاه وسیع تر منابع طبیعی طیف گسترده ای از منابع آب ، خاک ، هوا، رودخانه ها، دریاچه ها، مراتع، دریاها ، تالاب ها و .... را دربر میگیرد. پارامترهاییکه در سالهای اخیر به واسطه بی توجهی و سوء مدیریت بسیار در معرض فرسایش و تخریب قرار گرفته است . لذا با آموزش، مدیریتصحیح ، ایجاد فرهنگ نگهداری و استفاده بهینه از منابع طبیعی می توانیم در حفظ محیط زیست خود کوشا باشیم. در این پژوهش شهرستان دماوند به عنوان منطقه مورد مطالعه انتخاب شده است . سرزمین پرافتخاری که هرکسی را به یاد عظمتغرورآفرینش می اندازد و هم چون نگینی بر روی رشته کوه البرز می درخشد. دماوند به عنوان یکی از غنای جاذبه های باستانی و تاریخیو طبیعی دارای منابع طبیعی بسیار ارزشمندی است که حفظ و صیانت از آن بسیار حائز اهمیت است. برخی از منابع طبیعی این منطقه در سالهای اخیر متاسفانه در معرض تخریب و دگرگونی قرار گرفته است . در این پژوهش سعی شده است تا با معرفی منابع آب سطحی و زیرزمینی ، منابع آب و خاک و پوشش گیاهی این منطقه نسبت به احیای منابع طبیعی از دست رفته بکوشیم .

کلیدواژه ها

هیدرولوژی - منابع طبیعی - محیط زیست - احیای منابع طبیعی - دماوند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.