اهمیت کنترل علف های هرز در دوره بحرانی

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: دومین همایش ملی کشاورزی بوم شناختی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCEA02_130
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 11081
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میترا قطبی

دانشجوی کارشناسی ارشدزراعت دانشگاه شاهد

سعیدرضا یعقوبی

دانشجوی دکترا اکولوژی زراعی ( هند )

مرجان قطبی

دانشجوی کارشناسی ارشد شیلات دانشگاه علوم و تحقیقات دانشکدهءعلوم انس

چکیده

علف های هرز کمیت و کیفیت محصول را کاهش و هزینه تولید را افزایش می دهند . تراکم علف هرز از مهم ترین فاکتورهای موثر بر تداخل علف های هرز با گیاهان زراعی است . دوره بحرانی کنترل علف هرز یک عنصر کلیدی برای مدیریت تلفیقی علفهای هرز بوده و معرفی دوره بحرانی روشی برای کنترل علفهای هرز در مراحل اولیه با استفاده از علفکشهای پیش رویشی یا شخم، برای کاهش فشار علفهای هرز درآینده است ،آن مرحله از رشد گیاه زراعی که علف هرز باید کنترل شود تعیینکننده مدت زمان بقای موثر علفکش برای کنترل علف هرزاست . دوره بحرانی کنترل علف هرز، تعداد روز، مراحل فنولوژیکی GDD در گیاهان زراعی بر اساس گیاه زراعی بیان می شود . اثر تداخل علف های هرز بر گیاه زراعی در طی مراحل مختلف رشد و نمو آن یکسان نیست و از آنجا که قدرت رقابت علف هرز و گیاه زراعی در طول چرخه زندگی فرق می کند باید جریان آثار متقابل علف هرز و گیاه زراعی مدنظر قرار گیرد . طول مدتی که گیاه زراعی در اوایل فصل با علف هرز رقابت می کند بیشتر به وجود رطوبت خاک و مواد غذایی بستگی داشته و درآخر فصل، رقابت بیشتر بر سر نور است . علفهای هرزی که بعد از اتمام دوره بحرانی کنترل علف هرز سبز می شوند دارای حداقل بیوماساند ولی ممکن است بر سر نیتروژن و رطوبت با گیاه زراعی در ادامه فصل رقابت کنند .

کلیدواژه ها

کنترل علف هرز، دوره بحرانی، رقابت، دورهی زندگی زراعی، مدیریت تلفیقی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.