طراحی فضای سبز پایدار در محوطه های درمانی با بهره گیری از الگوی باغ ایرانی نمونه مورد مطالعه:بیمارستان رازی قزوین
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: همایش ملی مهندسی عمران، معماری و مدیریت پایدار شهری
- کد COI اختصاصی: CIVIL01_022
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1844
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی فضای سبز دانشگاه امام خمینی ره
عضو هیات علمی دانشگاه بین المللی امام خمینی )ره(، قزوین ایران
کارشناس ارشد مدیریت کارآفرینی، دانشگاه شاهد
چکیده
رشد بی رویه جمعیت شهرها هرروزه بر مشکلات زیستی ، اقتصادی و اجتماعی جوامع می افزاید.و از نشانههای آن می توان به کاهش کیفیت زندگی افراد و افزایش بیماری های جسمی و روحی همچون ناتوانی، افسردگی، بیماری های قلبی، بیماری هایعصبی و... اشاره نمود که به طور چشمگیری در شهر و به خصوص در محوطه های درمانی مشاهده می شود. امروزه طراحی و توسعه فضای سبز در اماکن درمانی جهت برطرف ساختن مشکلات روحی و جسمی افراد ، در مقوله درمان مطرح می شود.که در سال های اخیر مورد توجه بسیاری از کشورهای در حال نوسعه قرار گرفته است و شاید یکی از دلایل غفلت از این امر در کشور ماکم توجهی به تاثیرات محیط فیزیکی و عدم آگاهی در این مقوله می باشد. فضای سبز با کارکرد اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی خود، به عنوان فضای سبز پایدار بشمار می رود که نمونه بارز آن را در باغ های ایرانی می توان مشاهده نمود. بنابراین باغ های ایرانی با داشتن ویژگی های فوق همواره جهت رفع نیازهای جسمی و روحی افراد، مورد توجه بوده اند.و امروزه نیزکاربرددارند. با توجه به توضیحات ذکر شده در این مقاله سعی شده است با معرفی مولفه های فضای سبز پایدار و کاربرد آن ها و بهره گیری از مفاهیم باغ ایرانی که به عنوان الگوی منظر پایدار در جهان شناخته شده است، طراحی سایت درمانی صورت پذیردکلیدواژه ها
فضای سبز، منظر پایدار، باغ ایرانی، محوطه درمانی، طراحی پایدارمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.