بهینه سازی مصرف کود در سیستم کود آبیاری با کشت پیاز به روش مدل سازی

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: دومین همایش ملی کشاورزی بوم شناختی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCEA02_094
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4451
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خلیل اژدری

استادیار دانشگاه صنعتی شاهرود

چکیده

سیستم کود آبیاری مـؤث رترین روش بـ ه کـار گیری آب در آ بیـاری سـبزیجات و محـصولات بـاغی مـی باشـد . از آنجـا کـه مناسب ترین مدیریت به کار گیری آب و مواد حاصل خیز کننده در این روش موجود است لذا ایـن سیـستم امـروزه کـاربرد وسیعی دارد . به کار گیری آب و مواد غذایی از طریق سیستم آبیاری قطره ای باعث ذخیره شدن ماده غذایی در ناحیـه ریـشه و به حداقل رسیدن آب شویی و آب خار ج شده از زیر ناحیه ریشه گیاه می شود . تحقیق حاضر به منظور بررسی این موضوع از دیدگاه مدل سازی صورت گرفت . نتیجه حاصل از تح قیق نشان داد که توزیع هفتگی کود هـای مـورد نیـاز گیـاه پیـاز بـر اساس آب مورد نیاز گیاه و آبیاری هر 48 ساعت یک بار باعث بالا رفتن بازده مصرف آب و مصرف نیتـروژن توزیـع شـده می گردد . نتیجه دیگر ح اکی از آن است که متوسط عملکرد پیاز در سیـستم کـود آبیـاری 134 تـن در هکتـار بـوده کـه در سطح ایران تاکنون بیش ترین مقدار را نشان داده و نسبت به آبیاری کرتی 36 درصد افزایش محصول داشته است . هـم چنـین بیش ترین مقدار عملکرد مربوط به تیماری بوده که 72 کیلوگرم نیتروژن در هکتار در آن به صورت هفتگی و با روش کود آبیاری توزیع گردیده بود . این تیمار نسبت به آبیاری کرتی 42 در صد افزایش عملکرد و 53 درصد افزایش بـازده مـصرف آب را داشته است . نتیجه مربوط به شبیه سازی حرکت آب در محیط متخلخل در این تحقیـق نـشان داد کـه از مجمـوع آب توزیع یافته در ناحیه ریشه گیاه پیاز در خاک های شنی لومی، شنی لومی رسی، لوم، سیلت و سیلتی رسی لـومی بـیش تـرین مقدارآب خارج شده از زیر ناحیه ریشه در خاک شنی لومی به مقدار 1/8 درصـد و کـم تـرین مقـدار آن در خـاک سـیلتی رسی لومی 0/7 درصد بوده است .

کلیدواژه ها

کود آبیاری، آبیاری قطره ای، مواد غذایی، شبیه سازی، آب شویی، شن لومی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.