بهبود الگوریتم خوشه بندی مشتریان برای توزیع قطعات یدکی با رویکرد داده کاوی (k-means)
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: فصلنامه بین المللی مهندسی صنایع و مدیریت تولید، دوره: 23، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_IJIE-23-2_009
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1359
نویسندگان
عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس
دانشجوی دکتری دانشگاه تربیت مدرس
چکیده
خوشه بندی مشتریان با رویکرد داده کاوی برای بهینه سازی برنامه حمل و نقل یکی از مباحث مطرح در حوزه مدیریت ارتباط با مشتریان است . در این مقاله داده ها و اطلاعات واقعی توزیع قطعات یدکی شرکت ایساکو در طی 36 ماه گذشته مورد بررسی قرار گرفته است و به کمک ابزار داده کاوی شباهت رفتار تقاضای قطعات یدکی توسط مشتریان در مناطق مختلف کشور ایران سنجیده شده است . تابع سنجش شباهت رفتار مشتریان در مناطق مختلف براساس ترکیب قواعد تعریف گردیده است . براساس این تابع و به کمک الگوریتم k-means عملیات خوشه بندی انجام گرفته و مشتریان مشابه در یک خوشه قرار گرفته اند . تابع سنجش شباهت رفتار مشتریان در پنج مرحله تشکیل شده است . تابع شباهت مشتریان براساس فواصل اقلیدسب (مکان استقرار آنها )، زمان تقاضای مشتریان و مقدار ارزش حجمی تقاضای مشتریان به صورت جداگانه تعریف شده است . سپس این سه عامل با هم ترکیب شده و تابع DCB به وجود آمده است . در مرحله نهایی با در نظر گرفتن وزن های مختلف برای سال ها و فصول گوناگون تابع BCD بهبود یافته در نرم افزار R انجام و تابع BCD بهبود یافته به عنوان بهترین تابع برای خوشه بندی انتخاب شده است . سپس با استفاده از مدل DTM رفتار هر بخش تحلیل شده و سیاست های توزیع مناسب برای آن بخش تبیین شده است . نتایج حاصل بیانگر کاهش 32 درصد هزینه های توزیع در شرکت ایساکو می باشد.کلیدواژه ها
الگوریتم خوشه بندی مشتریان ، مدیریت ارتباط با مشتریان ، داده کاوی(k-means)مقالات مرتبط جدید
- بررسی تاثیر شدت صدای موسیقی بر هیجان رانندگان با استفاده از سنسور GSR در دستگاه شبیه ساز رانندگی : تحلیل ANOVA
- تاثیر ستون دوخت در رفتار لرزه ای قابهای مهاربندی واگرا با استفاده تحلیل غیرخطی دینامیکی تاریخچه زمانی
- مروری بر مطالعات انجام شده در مورد جزئیات طراحی تیر پیوند در سیستم قاب مهاربندی واگرا
- بهینه سازی ساختمانهای مسکونی متناسب با اقلیم گرم و خشک (نمونه موردی : شهر شیراز)
- تاثیر پنجره در کنترل انرژی و اتلاف انرژی در ساختمانهای مسکونی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.