کاربرد رویکرد بازرسی برمبنای ریسک در انتخاب سیاست های نگهداری و تعمیرات (نت )

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: فصلنامه بین المللی مهندسی صنایع و مدیریت تولید، دوره: 22، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IJIE-22-2_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 871
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کامران شهانقی

دانشکده صنایع ، دانشگاه علم و صنعت ، تهران

میربهادر آریانژاد

دانشکده صنایع ، دانشگاه علم و صنعت ، تهران

علی برزگر

شرکت نفت و گاز پارس ، تهران

چکیده

در این مقاله به بررسی موضوع انتخاب سیاست نگهداری و تعمیرات با رویکرد بازرسی برمبنای ریسک در صنعت نفت پرداخته شده است و با استفاده از تکنیک فرایند تحلیل سلسله مراتبی یک مدل تصمیم گیری جهت انتخاب سیاست مناسب نت مبتنی بر این رویکرد ارائه شده است . در هنگام ارائه مدل تصمیم گیری ، ابتدا فرایند بازرسی برمبنای ریسک به روش کیفی در یکی از واحدهای پالایشگاهی مورد اجرا گذاشته شده و ماتریس ریسک برای تجهیزات یکی از واحدهای فرایندی آن ترسیم شده است ، به گونه ای که تجهیزات موجود در واحد مذکور در سه ناحیه ریسک بالا ، ریسک متوسط و ریسک کم ، قرار گرفتند. سپس سیاست های نگهداری و تعمیرات قابل اجرا در واحد مذکور ، تعیین شدند و سپس با تعدیل و غربالگری معیارهای اولیه ، چها رمعیار نهایی (1) هزینه ، (2) ارزش افزوده ، (3) ایمنی و (4) قابلیت اجرا ، جهت تصمیم گیری و قرار گیری در مدل AHP انتخاب شده اند. قدر مسلم برای هر تجهیزی که در هر یک از نواحی ریسک قرار بگیرد ، سیاست نت خاصی قابل اجرا خواهد بود که نهایتاً از فرایند تحلیل سلسله مراتبی برای انتخاب سیاست نگهداری و تعمیر مناسب با توجه به معیارهای فوق استفاده شده است . لازم به ذکر است که هنگام تهیه ماتریس های مقایسه زوجی از نظرات خبرگان ، استانداردها و مدارک فنی تعمیرات دستگاه ها استفاده شده است تا به طور منطقی ، مدل دارای کمترین ناسازگاری شود. در انتها نتایج به دست آمده با اقدامات کاربردی و نظر کارشناسان و خبرگان مقایسه و جهت اجرا در تعمیرات اساسی آینده واحدها پیشنهاد گردید.

کلیدواژه ها

نگهداری وتعمیرات (نت )، بازرسی بر مبنای ریسک (RBI) مدل تصمیم گیری ، فرایند تحلیل سلسله مراتبی (AHP)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.