پهنه بندی خطر زمین لغزش با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی مطالعه موردی: حوضه کشوری (نوژیان)

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: فصلنامه زمین شناسی مهندسی، دوره: 5، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JEG-5-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 843
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سلمان سوری

دانشگاه فردوسی مشهد، دانشکده علوم، گروه زمین شناسی.

غلامرضا لشکری پور

دانشگاه فردوسی مشهد، دانشکده علوم، گروه زمین شناسی

محمد غفوری

دانشگاه فردوسی مشهد، دانشکده علوم، گروه زمین شناسی

طاهر فرهادی نژاد

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

چکیده

حوضه آبریز کشوری در جنوب شرقی خرم آباد در استان لرستان قرار دارد. این حوضه از نظر تقسیم بندی ساخت ایران در زاگرس چین خورده قرار می گیرد. با توجه به نوع سازندهای زمین شناسی، وضعیت توپوگرافی و اقلیم آن، این حوضه از پتانسیل لغزش زیادی برخوردار است و از نظر لغزشی ناپایدار است. در این حقوق برای پهنه بندی خطر زمین لغزش در این حوضه از روش شبکه عصبی مصنوعی با ساختار پرسپترون چند لایه و الگوریتم یادگیری پس انتشار خطا استفاده شده است. نتایج به دست آمده از شبکه عصبی مصنوعی نشان دهنده ساختار نهایی 1-11-9 برای پهنه بندی خطر زمین لغزش در این حوضه است. بر اساس این پهنه بندی 23/18، 7/53، 6/49، 18/68، 43/47 درصد از مساحت منطقه به ترتیب در کلاس های خطر خیلی کم، کم، متوسط، زیاد و خیلی زیاد قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

زمین لغزش، پهنه بندی، حوضه کشوری، شبکه عصبی مصنوعی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.