بررسی و تشریح روش های خشک کردن گاز طبیعی مبتنی بر جذب و جذب سطحی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی توسعه دانش بنیان صنایع نفت، گاز و پتروشیمی
  • کد COI اختصاصی: KBDC01_210
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2530
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه گله داری

دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماهشهر ، دانشکده مهندسی شیمی ، ماهشهر ، ایران

احمد رحیمی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماهشهر ، باشگاه پژوهشگران جوان ، ماهشهر ، ایران

امین لطفی نژاد

چکیده

نم زدایی یا رطوبت زدایی یکی از مراحل پالایش گاز طبیعی است. پس از تفکیک نفت با گاز مقداری اب ازاد همراه با گازطبیعی وجود دارد که بیشتر ن توسط روش های جداسازی ساده در سر چاه یا در نزدیکی آن از گاز جدا می شود . در حالیکه بخاراب موجود در محلول گاز میبایست طی فرایندی بسیار پیچیده تحت عنوان عملیات نم زدایی و یا رطوبت زدایی از گازطبیعی تفکیک گردند . در این فرایند باار ب متراکم و موجود در سطح توسط ماده نم زدا جذب و جمع اوری می گردد.این مطالعه بررسی و تشریح روشهای جداسازی رطوبت گاز طبیعی از طریق روش جذب و جذب سطحی می باشد ، که غربال مولکولی، سلیکالل و الومینا در فرایند جاذبسطحی استفاده می گردد. و تری اتیلن گلیکول و دی اتیلن گلیکول در فرایند جذب به کار برده می شوند. معمولا برای حذف مقادیر زیاداب فرایند جذب و جهت حذف مقادیر کم فرایند جذب سطحی مورد استفاده قرار می گیرد. با توجه به بررسی های انجام شده برای طراحی سیستم های رطوبت زدا سلیکازل مطلوبترین جاذب می باشد

کلیدواژه ها

جذب ، جذب سطحی ، رطوبت زدایی ، سلیکازل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.