آنالیز پیامد و مدلسازی حوادث فرآیندی در پالایشگاه شیراز با استفاده از نرم افزار PHAST
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی توسعه دانش بنیان صنایع نفت، گاز و پتروشیمی
- کد COI اختصاصی: KBDC01_129
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3575
نویسندگان
فوق لیسانس مهندسی شیمی، دانشگاه سیستان و بلوچستان
هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گچساران
استادیار عضو هیئت علمی سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران
چکیده
امروزه با توسعه صنعت، وقوع حوادث ناگوار که ناشی از رهایش وانفجار مواد شیمیایی و سمی در واحدهای صنعتی است، افزایش یافته است که این حوادث گاه ضررهای جبران ناپذیری به حیات بشرو محیط زیست وارد میکنند. به منظور حصول اطمینان از مسائل مربوط به ایمنی و محیط زیست و همچنین به حداقل رساندن تغییرات آتی در فرآیند و تجهیزات به دلیل مشکلات ایمنی، مسألهایمنی باید در مطالعات اولیه طراحی مورد توجه قرار گیرد. برایجلوگیری از ریسکهای صنعتی لازم است که تأسیسات صنعتی را به لحاظ پیامدهای سناریوهای حادثهای مختلف براساس ارزیابی ریسکاحتمالی مورد بررسی قرار دهیم. محاسبه شدت عواقب وپیامدهای حوادث احتمالی تحت عنوان ارزیابی پیامد شناخته میشود. آنالیز پیامد حوادث، ابزاری است که مهندسین فرآیند با هدف ارزیابی ریسک ناشی از فعالیتهای صنعتی و بهمنظور تعیین میزان خطرات و تلفات احتمالی ناشی از حوادث آن را به کار میگیرند. در این مقاله پیامد حوادث فرآیندی در پالایشگاه شیراز با استفاده از نرم افزار تخصصی PHAST مورد بررسی قرارگرفته است. به منظور بالا بردن دقت مدلسازی از روش multi-component به جای روش pseudo-component استفاده شده است و برای مدل سازی مواد هیدروکربنی ترکیبی )نظیر گازترش، گاز شیرین شده، LPG و...( به کار گرفته شد. نتایج بدست آمده نشان داد که در حوزه آتش و انفجار، مخزن LPG از بقیه موارد خطرناکتر بوده و احتیاج به مراقبت بیشتری از آن میباشدکلیدواژه ها
آنالیز پیامد، ریسک، PHAST ، پالایشگاه شیرازمقالات مرتبط جدید
- نگاهی به نقش اقتصاد سیاسی ایران در مدیریت مصرف انرژی
- مقایسه روشهای نورتابی شیمیایی رادیکال *CH و *OH در استخراجپاسخ دینامیکی شعله جریان متقابل
- مطالعه عددی اثر تحریک جریان ورودی بر عملکرد یک انژکتور هممحور برشی تحت شرایط گذربحرانی
- مطالعه ساختار شعله متان هیدروژن در مشعل پیچشی سیدنی با استفاده از مدل احتراقی حجمی
- مطالعه تجربی اثر احتراق جریان چرخشی غیر پیش مخلوط بر پایداری، شدت تابش نور و دینامیک شعله پروپان - اکسیژن/هوا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.