هندسه و زیبایی شناسی در تداوم حس تعلق خاطر فضا های شهری: نمونه موردی: بناهای ساغری سازان (رشت)
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: اولین همایش ملی اندیشه ها و فناوری های نو در معماری
- کد COI اختصاصی: NTA01_467
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1534
نویسندگان
دانشگاه گیلان . دانشکده هنر و شهرسازی. رشت .ایران
دانشگاه گیلان . دانشکده هنر و شهرسازی. رشت .ایران
چکیده
درک زیبایی و توجه به تناسبات از روزگاران دیر در شهر ها و خلق محیط شهری تاثیر بسزایی داشته ؛ همچنین در اواسط قرن 81 دانش از شهر ها بر مبنای پاسخ به فرم فیزیکی آن ها بود و متخصصان این رشته بر این باور بودند که می توان شهر ها را بر مبنای خاصی ساماندهی کنند و نظم دهند . حال اگر این بحث رادر حیطه طراحی شهری و منظر شهری مطرح نماییم به سوالاتی از این قبیل میرسیم: زیبایی شهرها به چه عواملی بستگی دارد؟ - _ چگونه میتوان مبانی و قوانین زیبایی شناسی مردم پسند در حیطه معماری به شهر سازی ارتقا داد ؟ _آیا وجود زیبایی در معماری شهر ها لازم بوده و از عناصر تشکیل دهنده آن تلقی میشود؟زیبایی در شهرها با چه عواملی تعریف میشود؟ تناسبات در پلان ها برای درک زیبایی چه جایگاهی دارند؟ - در بافت با ارزش » مسجد سمیع ؛ حمام حاجی ؛ منز ل رحمت سمیعی ؛ منزل مفخم « نوشتار حاضر تلاشی است در جهت تحلیل هندسه در چند بنای شاخص ساغری سازان ؛ که با توجه به بررسی زیبایی شناسی و تناسبات درپلان و جدا ره های موجود در آن به جمع بندی به یک دیدگاه جدید و ارایه راه کار قابل اجرا برای نو ساخته هایمان در جهت حفظ ارزش ها و ایجاد حس تعلق خاطر در نوساخته ها با توجه به الگوهای زیبایی شناسی و به وجود آوردن وحدتی دوباره خواهیم رسیدکلیدواژه ها
هندسه ؛ زیبایی شناسی ؛ تناسبات ؛ وحدت؛ شکل ؛هویتمقالات مرتبط جدید
- راهکارهای طراحی مسیر میدان امام حسین (ع) تا خیابان سبلان با رویکرد پیاده محوری
- واکاوی فضایی زیست پذیری شهری با رویکرد توسعه پایدار (مورد مطالعه: شهر رشت)
- تلاقی برنامه ریزی شهری و ورزش همگانی: تحلیل نظری و رویکردهای نوین
- پیوند مکان سوم و خلاقیت در طراحی فضاهای شهری
- تاثیر تنش های زیستی و غیر زیستی بر درختان شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.