تحلیل زیبایی شناسی مسجد کبود تبریز و کلیسای سانتا ماریا دلفیوره ازآرای اندیشمندان مسلمان و مسیحی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی اندیشه ها و فناوری های نو در معماری
  • کد COI اختصاصی: NTA01_449
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1652
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نگار تفضلی فرد

دانشگاه آزاد اسلامی دانشکده هنر و معماری، تبریز، ایران.

چکیده

تامل در زیبایی و زیبایی شناسی یکی از مقوله هایی است که همواره در هنرهای مختلف از جمله معماری مورد توجه و تحقیق بوده است و کشف مفاهیم زیبایی شناسی در ادوار مختلف تاریخ و در بناهای مهم همواره یکی از دغدغه های مهم معماران برای ایجاد فضایی مطلوب تربرای آیندگان بوده است. بنا براین بررسی زیبابی دو بنا مانند مسجد و کلیسا که از بناهای مهم معماری عبادتگاهی در ادوار مختلف محسوب می شوندو کشف جنبه های مختلف ارتباطی بین این دو باید مورد توجه قرار گیردو با توجه به اینکه هر دو بناهایی مقدس و به عنوان مکان هایی برای عبادت و در حقیقت تجلیگاه الهی هستند مطالعه روابط بین قسمتهای مختلف اینبناها و اینکه هر عنصر نشانگر چه چیزی است و چه مفهومی را به بیننده القا میکند و در حقیقت مطالعه روابط زیبایی شناسی آنها از لحاظ اصول معماری حتی برایساخت بناهای عبادتگاهی در آینده قابل توجه است. از آنجایی که قبلا هیچ مقایسه ی زیبایی شناسانه ای بین دو بنای مقدس و عبادتگاهی یعنی کلیسای فلورانس و مسجد کبود صورت نگرفته مطالعه زیبایی شناسی این دو بنا که هر دو از بناهای مهم زمان خود میباشند و با توجه به ادیان اسلام و مسیحیت بوجود آمده اند،با هدف یافتن ارتباطاتی بین این دو بنا ضروری به نظر میرسد. بنابراین در این مقاله نگارنده می کوشد تا حدودی تصویری جامع از معیارهای زیبایی شناختی از دیدگاه اندیشمندان مسلمان و مسیحی ارائه داده سپس به مقایسه این معیارها در دو بنای مسجدو کلیسا،در دو نمونه موردی مسجد کبودتبریز و کلیسای فلورانس )سانتا ماریا دلفیوره( بپردازد که هر دو ی این بناها در دوره خود شاخص بوده اند. همچنین این تحقیق بر اساس مطالعات کتابخانه ای انجام گرفته و روش گردآوری اطلاعات در آن، تحلیلی و توصیفی است. در پایان مقاله در مورد تفازت ها و شباهتهای این دو مقوله ی زیبایی شناسی نتیجه گیری شده است

کلیدواژه ها

زیبایی شناسی ؛ مسجد کبود ؛ کلیسای فلورانس ؛ اندیشمندان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.