مفاهیم مشترک معماری و ادبیات در حوزه زیباشناسی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی اندیشه ها و فناوری های نو در معماری
  • کد COI اختصاصی: NTA01_415
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 945
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فخرالسادات خامسی هامانه

دانشگاه فنی حرفه ای، دانشکده دختران یزد

چکیده

با نظر به مفهوم هنر اسلامی و موضوع واحد آن یعنی ذات اقدس الهی، جای شگفتی نیست که دو هنر معماری و ادبیات نیز در بسیاری از موارد وجوه مشترکی داشته باشند . این دو، در کنار هنرهای دیگری چون نقاشی و موسیقی و.... از جمله هنرهای اسلامی هستند که در ادوار مختلف به همت اندیشههنرمندان و ادیبان زیادی به ابعاد و اشکال مختلف، موجودیت خود را در عالم اسلام اعلام نموده اند.این مهم به ویژه در حوزه مفاهیم زیباشناختی نمود بیشتری می یابد.چنان که آرایه هایی چون استعاره، تضاد، تقارن، رمز...می توانند در کارکردهایی مشابه در معماری و ادبیات، زینت بخش بناها و اشعار گردند و سازندگان و خالقان آثار را در رساندن معانی و مفاهیم مورد نظر خود یاری رسانند. بسیاری از این واژه ها و اصطلاحات در کاربرد مفهومی خود در دو هنر مذکور نزدیک به هم و مشابه هستند. اما گروهی دیگر تنها در کاربرد لفظیمشترک اند و در کاربرد مفهومی، رابطه دقیق و شفافی ندارند.در این مقاله کوشش شده به تبیین و توضیح و تشریح تعدادی از مفاهیم مشترک معماری و ادبیات، در حوزه زیبا شناختی پرداخته شود

کلیدواژه ها

ادبیات، معماری، شعر، بنا، زیبایی شناسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.