بررسی تأثیر فضا و معماری نوین بر بهبود کیفیت زندگی سالمندان

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی اندیشه ها و فناوری های نو در معماری
  • کد COI اختصاصی: NTA01_394
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2719
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ندا علی خانی

دانشگاه آزاد اسلامی قزوین، دانشکده معماری و شهرسازی، قزوین، ایران.

چکیده

هدف این پژوهش، بررسی تأثیر فضا و معماری نوین بر زندگی سالمندان است. زیرا که سالمندی، یکی از مراحل حساس و سرنوشت ساز رشد انسان است که بر خلاف عقیده رایج، نه تنها پایان زندگی نیست، بلکه به عنوان یک روند طبیعی گذر عمر و زندگی مطرح می گردد. این پژوهش، از نوع توصیفی تحلیلی می باشد. جامعه آماری این پژوهش، سالمندان بالای 21 سال می باشند. که به بررسی تأثیر معماری نوین بربهبود کیفیت زندگی آنان پرداخته ایم. پیر شدن، یک تجربه شخصی و اجتماعی است. این امر می تواند برای عده ای خوشحال کننده و برای عده ای غم انگیز و کسالت بار باشد. اما بایدخاطر نشان کرد که هر یک از این احساس ها به صورت ریشه ای به وسیله ی فرهنگ و جامعه ای که فرد در آن زندگی می کند شکل می گیرد. به نظر می رسد ایده سالمندی موفق، راهکار مناسبی جهت کاهش مشکلات دوران سالمندی باشد. این دیدگاه بر کنش شناختی، ادراک کنترل و رضایتمندی از زندگی سالمندان متمرکز است. گاهی اوقات مفهوم سالمندی موفق با رضایتمندی از زندگی یا اخلاقی بودن یکسان انگاشته شده است و گاهی با بقایتوأم با سلامتی معادل دانسته شده است. یک تعریف جامع تر از سالمندی موفق، تمام این سه عنصر را با هم ترکیب کرده است: بقا )طول عمر(، تندرستی)فقدان بیماری( و رضایتمندی از زندگی )شادمانی(. همچنین سالمندی موفق را توانایی ای می دانند که شامل سه رفتار یا سه ویژگی کلیدی است: 1. احتمال کم برای وجود بیماری و بیماری هایی که منجر به ناتوانایی شود8. کنش بالای ذهنی و بدنی 9. درگیری فعال با زندگی به نظر می رسد، شناخت و درک نیازهای مختلف سالمندان و تلاش در جهت پاسخگویی به این نیازها و احترام به ترجیحات آن ها در طراحی و بهسازی فضاهایی مخصوص آنان، می تواند در زندگی خوب سالمندی و بهبود کیفیت و امید به زندگی آن ها و دستیابی به اهداف سالمندی موفق، مؤثر باشد.

کلیدواژه ها

فضا و معماری نوین ؛ ترجیحات سالمندان؛ سالمندی موفق

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.