تاثیر حیاط و فضای سبز در معماری سنتی مسکونی تبریز با رویکرد پایداری
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: اولین همایش ملی اندیشه ها و فناوری های نو در معماری
- کد COI اختصاصی: NTA01_375
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1110
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، دانشکده هنر و معماری، تبریز، ایران.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، استادیار دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، ایران
چکیده
شهر تبریز به عنوان مرکز ولایت عهدنشین عصر قاجار و دومین شهر پر رونق کشور از لحاظ داشتن خانههای قدیمی، بسیار در خور توجه است . با توجه به اینکه خانه همواره فرهنگ رسای یک قومیت است ، لذا بنای خانه به عنوان مطالعه موردی موضوع تحقیق تحت عنوان تاثیر حیاط و فضای سبز در معماری سنتیمسکونی تبریز با رویکرد پایداری انتخاب شده است . حیاط در خانه های قدیمی مرکز و قلب ساختمان بود. در حیاط خانه های قدیمی حوض و باغچه معتبرترینعناصر به شمار می رفت . در این مطالعه از روش مطالعات میدانی ، مطالعات استقرایی سود برده و اهمیت و چگونگی حیاط و فضای سبز در معماری سنتی مسکونیدر ایجاد حوزه پایداری بررسی شده تا مشخص شود که آیا میان حیاط ، فضای سبز و معماری خانه های سنتی ارتباطی وجود دارد و اگر پاسخ مثبت است نوع ارتباطمیان آنها از چه راههایی برقرار شده و در نهایت در معماری خانه های سنتی با استفاده از چه استراتژیها و تکنیک های طراحی و معماری شرایط آسایش انسان با توجه به شرایط سخت محیطی فراهم شده است. از طر فی دیگر مورد ارزشی حیاط و نحوه قرارگیری ساختمان نسبت به موقعیت شهر چه از نظر جغرافیایی و از نقطه نظر بهره وری بالا از نور طبیعی در این پروسه توضیح داده می شود که چگونه به یک اکوسیستم طبیعی تبدیل می شود.کلیدواژه ها
معماری سنتی؛ حیاط؛ فضای سبز ؛ پایداریمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.