بررسی عوامل محیطی مؤثر در ایجاد یک گروه اجتماعی پایدار در بسترهمسایگی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی اندیشه ها و فناوری های نو در معماری
  • کد COI اختصاصی: NTA01_281
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 491
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهیار باستانی

هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان.

تکتم آصفی

مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان.

چکیده

انقلاب صنعتی و تغییرات حاصل از مهاجرت به شهرها در این دوران، شهرها را به مکانهایی با هزاران دسته فرهنگی و اجتماعی تبدیل ساخت. سست شدن پیوندهای انسانی و اجتماعی و کمرنگ شدن مفهوم همسایگی از نتایج این تغییرات است که هر روزه مشکلات اجتماعی را به دنبال دارد. با توجه به نقش و اهمیت ساختارهای اجتماعی در پایداری کالبد محلات قدیمی، این پژوهش با هدف جستجوی عوامل محیطی مؤثر در ایجاد گروههای اجتماعی با عنوان Community دربستر شهری شکل گرفت. بخش اول این مقاله میکوشد تا با تعریف گروههای اجتماعی پایدار (community) ، تاریخچه و معرفی عناصر اثرگذار در شکلگیریآنها، چگونگی تأثیر این گروه ها در هویت بخشی و تحکیم روابط ساکنین در یک مجموعه معماری همچون واحد همسایگی، پاسخ مناسبی برای این سؤال بیابد کهچرا ایجاد گروههای اجتماعی با روابط چهره به چهره و صمیمی در شهرها به عنوان ارزش شمرده میشود. در پایان این پژوهش، محقق با پذیرش پیشفرض اولیه دانش محیط رفتار مبنی بر وجود رابطه متقابل بین کالبد معماری و رفتارهای انسانی راهکارهایی ارائه - میدهد. این راهکارها به توضیح چگونگی برخورد طراح با مسئله طراحی محیطهای مسکونی با هدف تقویت روابط اجتماعی و انسانی میپردازد و در قالب عناصرمعمارانهای است که رعایت آنها در مقیاس فضای بین دانههای مسکونی )خانهها( برای دستیابی به این هدف ضروری است. روش تحقیق در این مقاله مبنی بر روش تطبیقی و بر اساس مطالعات کتابخانهای خواهد بود.

کلیدواژه ها

گروههای اجتماعی پایدار (community) ؛ حس تعلق ؛ هویت اجتماعی؛ معماری همسایگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.