نگاهی به تاریخچه و روند تکامل صنعتی سازی در ساختمان از زمان ساختمانهای ابتدائی تا پیشرفت در عصر حاضر

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی اندیشه ها و فناوری های نو در معماری
  • کد COI اختصاصی: NTA01_199
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 8254
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ویدا عیسی خانی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات بروجرد، بروجرد، ایران.

کوروش مومنی

استادیار گروه معماری دانشگاه صنعتی جندی شاپور، دزفول، ایران.

چکیده

صنعتی سازی و استفاده از قطعات مدولار در ساختمان از بهترین روشهای انبوهسازی در ساخت مسکن و فضاهای شهری مسکونی است. این روش همواره از هزاران سال پیش در خانه سازی ابتدایی توسط بشر بکار میرفته؛ بطوریکه میتوان قدمت صنعتی سازی در ساختمان را با قدمت معماری و شروعساختمانسازی اولیه توسط بشر یکسان دانست. این روش با پیشرفت علم و تکنولوزی در عصر حاضر به بهترین شکل و کیفیت ممکن رسیده و باعث ایجادپیشرفت های بسیاری در انبوهسازی ساختمان شده است. این مقاله برانست تا با توجه به اهمیت صنعتی سازی ساختمان و تأثیر آن بر معماری معاصر، تاریخچه و روند تکامل استفاده از قطعات مدولار در ساختمانرا در دوره های مختلف تاریخ از گذشته تا به امروز دنبال کرده و اصل صنعتی سازی را که در ساختمانهای امروزی بعنوان بهترین و با صرفه ترین روش انبوهسازی بشمار میرود، ریشه یابی کند. پس از آن سیر این تکامل در تاریخ غرب و همچنین ورود آن به ایران مورد بررسی قرار خواهد گرفت. روش تحقیق از نوع توصیفی است که با جمع آوری اطلاعات به روش کتابخانهای و تحلیل این اطلاعات، به بررسی روند تکامل صنعتی سازی در ساختمان های قدیمی تا عصر حاضر رسیده است. نتایج نشان میدهد که تکامل ساخت ساختمانهای صنعتی در جهان پس از طی دوره های زمانی مختلف، با نظریه پردازی های متعدد لوکوربوزیه و تأکید وی بر مبنای لزوم پیشرفت این روش در ساخت ساختمان های جدید، بصورت جدی تری دنبال شده که پس از ورود به کشورهای مختلف از جمله ایران )در دهه چهل( تاثیر بسیار مثبتی را در ساختمان سازی و پیشرفت آن بر جای گذاشته است

کلیدواژه ها

مدولار؛ صنعتی سازی؛ انبوهسازی؛ ساختمان های پیش ساخته

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.