تحلیل شاخصهای پایداری در سیستم قاب فولادی سبک نورد سرد(LSF)

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی اندیشه ها و فناوری های نو در معماری
  • کد COI اختصاصی: NTA01_169
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 621
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهلقا شاهد

دانش آموخته ی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، گروه معماری و هنر، تبریز، ایران.

چکیده

این پژوهش با هدف بررسی شاخص های پایداری در سیستم قاب فولادی سبک نورد سرد ) LSF1( انجام گرفته است. روش تحقیق در این مقاله، توصیفی - تحلیلی و شیوه ی پژوهش به صورت مطالعات میدانی و کتابخانه ای می باشد. مقوله ی توسعه ی پایدار و توجه به تأثیرات زیست محیطی سیستم های ساختمانی در اغلب کشورهای جهان مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. در کشور ما وابستگی روش های متداول ساخت و ساز به نیروی کارگری و کمبود نیروی کار ماهر، هدر رفتن مصالح ساختمانی در کارگاه ها در جریان اجرا، سازگار نبودن سیستم های ساختمانی متداول در کشور برای کارگذاری عایق حرارتی و در نتیجه اتلاف انرژی، هزینه ی زیاد نگهداری ساختمان، عدم مقاومت در برابر زلزله و تولید آلودگی در طی عملیات ساخت و ساز از جمله مشکلات زیست محیطی و توسعه ی پایدار سیستم ساخت و ساز می باشد. در جهت پاسخ گویی به مشکلات زیست محیطی در صنعت ساختمان، سیستم های ساختمانی جدیدی در کشورهای مختلف بوجود آمده اند که از آن جمله می توان به تولید صنعتی و پیش ساخته ی ساختمان اشاره کرد. از این نوع سیستم های جدید، سیستم قاب فولادی سبک نورد سرد (LSF) می باشد که در کشورهای پیشرفته و نیز در کشور ما در مقاصد مختلف عملکردی مورد استفاده قرار می گیرد. بهره گیری از سیستم قاب فولادی سبک نورد سرد به عنوان پاسخی مناسب برای ضرورت تولید انبوه و صنعتی ساختمان رو به گسترش است. با در نظر گرفتن ضرورت مدیریت مصرف انرژی و منابع طبیعی و توجه به تأثیرات زیست محیطی سیستم های ساختمانی، بررسی شاخص های پایداری در این سیستم ضروری به نظر می رسد. در این راستا ابتدا به بررسی ویژگی های ساختاری و عملکردی سیستم قاب فولادی سبک نورد سرد پرداخته شده و در ادامه با مطالعه ی تعاریف و معیارهای پایداری از دیدگاه های گوناگون، شاخص های پایداری در این سیستم ارزیابی و تحلیل شده است. نتیجه ی پژوهش حاکی از آن است که سیستم قاب فولادی سبک نورد سرد به دلیل صرفه جویی در مصرف انرژی و مصالح، قابلیت بازیافت و عدم تولید مواد مضر برای طبیعت دارای تطابق نسبی با محیط زیست و سازگار با معیارهای پایداری می باشد

کلیدواژه ها

سیستم قاب فولادی سبک نورد سرد؛ توسعه ی پایدار؛ محیط زیست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.