کاربرد مصالح دوستدار محیط زیست در طراحی معماری نمونه: شیشه سلولی آجر شیشه ای

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی اندیشه ها و فناوری های نو در معماری
  • کد COI اختصاصی: NTA01_131
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1870
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدجواد مهدوی نژاد

استادیار دانشکده هنر و معماری، دانشگاه تربیت مدرس تهران

سیدمحمدهادی شاپوریان

کارشناسی ارشد انرژی معماری، پردیش هنرهای زیبای دانشگاه تهران، تهران، ایران

راضیه بلورچیان

دانشجو کارشناسی ارشد معماری، عضو باشگاه پژوهشگران جوان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز، تهران، ایران

چکیده

بازیافت مصالح یکی از اهداف مهم در سطح اول مدیریت شهری در کشورهای توسعه یافته میباشد، که در صورت اجرایی شدن میتواند به افزایش بهرهوری مصالح در صنعت ساختمان و جلوگیری از آلودگیهای زیست محیطی منجر شود. متاسفانه در کشور ما تاکنون استفاده از مصالح بازیافتی به جز در چند مورد از مصالح پذیرفتهشده نیست. از اینرو شهرها به دلیل انباشت نخاله و زبالهها با مشکلات زیست محیطی مواجه هستند. بی تردید با جمع آوری، جداسازی و بازیافت زبالهها می توان درارتقای سطح بهداشت عمومی، بهبود شرایط زیست محیطی و حفظ محیط عمومی قدم برداشت. امروزه بحث بازیافت به عنوان یک اصل و هدف در زمینههای بسیاریمورد توجه قرار گرفته است، صنعت ساختمان یکی از زمینههایی است که میتواند در بکارگیری مواد بازیافتی مناسب باشد. در این تحقیق به بررسی استفاده از موادبازیافتی در تولید عایق شیشه سلولی در راستای بهبود مصرف انرژی و کاهش آلودگی زیست محیطی پرداخته شده است. بررسی حاضر نشان میدهد که با افزایش قیمتانرژی ) افزایش تفاوت هزینه ذوب مواد اولیه به نسبت ذوب شیشه بازیافتی( و الزام قوانین کاهش استخراج مواد خام از طبیعت و همچنین الزام به استفاده از مواد بازیافتی در پروژههای ساختمانی، استفاده از محتویات بازیافتی در تولید شیشه سلولی برای تولید کنندگان مقرون به صرفه خواهد بود. همچنین منافع زیست محیطی ناشی از این امر می تواند بسیار قابل توجه باشد. هدف از این تحقیق پیشنهاد ساز و کاری برای استفاده بهینه از مواد بازیافتی با عنایت به مصالح مورد نیاز در صنعت ساختمان است. ازاین رو مهمترین سوالات تحقیق عبارت است از: 1(مصالح ساختمانی چه اولویتهایی را در حوزه محیط زیست و استفاده از انرژیهای پاک در اختیار قرار میدهند؟ 0(کدامیکاز مواد بازیافتی می توانند در صنعت ساختمان با هدف دستیابی به یک معماری سبز به کار گرفته شوند؟ 3( شیشه سلولی بازیافتی در حوزه محیط زیست و بهبود شرایط زیست محیطی چه نقشی دارد؟ روش تحقیق در این پژوهش روش ترکیبی از روشهای کمی و کیفی با رویکرد حل مسئله که در آن پاسخدهی به پرسشهای اساسی صنعت ساختمان و بخصوص حفاظت از انرژی موردنظر میباشد

کلیدواژه ها

بازیافت مصالح؛ نخالههای ساختمانی؛ تکنولوژی انرژیهای پاک؛ مصالح سبز؛ عایق حرارتی شیشه سلولی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.