بازشناسی نئوکلاسیسیسم اروپا در معماری معاصر ایران در تهران دوره ناصری

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی اندیشه ها و فناوری های نو در معماری
  • کد COI اختصاصی: NTA01_069
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1522
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منا صالحی تبریزی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، دانشکده هنر و معماری، تبریز، ایران.

چکیده

معماری نئوکلاسیک ،سبک معماری است که عمدتا از نیمه دوم قرن هجدهم تا نیمه دوم قرن نوزدهم میلادی در اروپا رایج بوده است.این سبک ، به عنوان اولین سبک معماری غربی، در زمان سلطنت ناصرالدین شاه در نیمه دوم قرن نوزدهم میلادی وارد ایران شد و معماری ایرانی را همچون دیگر مظاهر زندگی ایرانیان درآن دوره، تحت تاثیر خود قرار داد.در این مقاله، نئوکلاسیسیسم اروپا و چگونگی نفوذ و تاثیرگذاری آن درمعماری دوره ناصری، به صورت موردی در ابنیه شهر تهران مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است. نتایج بدست آمده از این تحقیق نشان می دهد که در زمان ناصرالدین شاه به سبب سفرهای مکرر شاه و درباریان به فرنگ و شیفتگی درباریان در برابر فرهنگ و معماری متجدد غرب، معماری نئوکلاسیک اروپا به عنوان نمادی از تجدد وارد معماری ایران شد

کلیدواژه ها

معماری نئوکلاسیک، معماری دوره ناصری ، تاریخگرایی ، معماری کارت پستالی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.