کاربرد سازه های پوسته ای در احیای معماری اسلامی ایرانی
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: اولین همایش ملی اندیشه ها و فناوری های نو در معماری
- کد COI اختصاصی: NTA01_057
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2945
نویسندگان
کارشناسی ارشد معماری از دانشگاه هنر اسلامی تبریز ،ایران
چکیده
سازه های پوسته ای مبحث وسیعی است که برای بیش از یک سده، به عنوان یکی از شناخته شده ترین نوع سازه ها مورد استفاده قرار می گیرد و موارد وتعداد استفاده از این سیستم ساختمانی، در سالهای اخیر افزایش یافته است. سازه های پوسته ای از دیرباز، به گونه های مختلف در معماری ایران و جهان استفادهشده است که از آن جمله می توان به گنبدهای آجری و سنگی اشاره کرد. امروزه گنبدهای با مصالح بنایی جای خود را به گنبدهای بتنی با تسلیح فولادی داده و در آینده ای نه چندان دور، شاهد استفاده وسیع از سازه های پوسته ای بتنی با الیاف به عنوان تسلیح بتن خواهیم بود. پیش رفت های اخیر در طرح این نوع سازه ها، روشهای جدید قالب بندی، قابلیت پیش ساخته بودن، گستره وسیعفرمی، سهولت و سرعت اجرای آنها موجب محبوبیت بیشتر سازه های پوسته ای در میان معماران شده است. پیشرفت های وسیعی که در این عرصه صورت گرفتهمعماران را به سوی فرم های م درن سوق داده و این مسئله موجب شده در ایران شاهد گسست عمیقی بین معماری امروز و معماری سنتی باشیم که روز بروز اینگسست صورت جدی تری به خود میگیرد در حالیکه پیشرفت تکنولوژی می توانست در راستای اقدامات گذشتگان معماری ایرانی باشد. این مقاله در راستای معرفی کاربرد سازه های پوسته ای در فرم های معماری می تواند بینش وسیعی را در این زمینه بوجود آورد تا بتوان با کاربرد مصالح و تکنولوژی مدرن ،فرم های آشنای معماری ایرانی را احیا کرد.کلیدواژه ها
سازه های پوسته ای، فرم های طبیعی، فرم های آزاد بتنی، معماری ایران و جهانمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.