بازشناسی سازه های اقلیمی گذشته بارویکرد دریافت تجربه برای اینده

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی اندیشه ها و فناوری های نو در معماری
  • کد COI اختصاصی: NTA01_055
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 696
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه نظری

دانشگاه پیام نور، دانشکده مهندسی معماری،زنجان، ایران

هانیه نظری

دانشگاه ارومیه، دانشکده هنروشهرسازی، ارومیه، ایران

چکیده

انسان امروزباریشه های معماری گذشته است که میتوانداستوارترباقی بماندوبانیروگرفتن ازنورعلم،پیشرفت خویش راشاهدباشد.پژوهش حاضرسعی بر ان داردکه بازتاب مصالح طبیعی وفرم های معماری گذشته در معماری نوین نیز دیده شود؛تا فرهنگ واعتقادات اصیل جامعه به دست فراموشی سپرده نشودوباافتخار ترکیبینوین ازمعماری بومی بامعماری مدرن ارائه شود. درکندوان خانه اهالی در درون سنگ ها کنده شده است.درمناطقی که نیزارهای فراوان وجود داشت برای ساختن خانه های خویش ازنی استفاده میکردند؛در بعضی مناطق دیوارهای حصیری می ساختند که دیوارحصیری در مقابل نیروی زلزله بسیارمناسب تر از دیوارخشتی ویا گلی است، زیرا دیوار حصیری دارای انعطاف پذیری )میرائی( خوبی است واز دیوار خشتی،گلی و اجری سبکتر است. از معایب کپر،عمر نسبتا کوتاه،قابلیت اشتعال و رشد حشرات مزاحم در داخل آن است.در گذشته به علت وجود زیاد بعضی از مصالح بوم آور در منطقه بااستفاده های مختلف،به ویژگی های منحصر به فرد آن مصالح پی برده اند که امروزه می توان به کمک راحت تر شدن نسبی حمل ونقل،ان مصالح را طبق خصوصیات منحصر به فرد شان در قسمت مناسب سازه های امروزی ودر محیط لازمه ی آن ویژگی به کار برد؛به همچنین باتغییرات فیزیکی وشیمیایی کیفیت مقاومتشان رابالابرد

کلیدواژه ها

مصالح بومی،ویژگی خاص،،پیشرفت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.