حذف آنتی بیوتیک ها از آب های آلوده به کمک فرآیند اکسیداسیون پیشرفته
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین همایش ملی محیط زیست
- کد COI اختصاصی: ISFPNU01_337
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3780
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی گرایش محیط زیست دانشگاه اصفهان
گروه مهندسی شیمی، دانشکده فنی ومهندسی، دانشگاه اصفهان
گروه مهندسی شیمی، دانشکده فنی ومهندسی، دانشگاه اصفهان
چکیده
ترکیبات دارویی و از جمله آنتی بیوتیکها از طریق فاضلابهای شهری و صنعتی شامل کارخانجات داروسازی، بیمارستانها و دامداریها وارد محیط های آبی و محیط زیست میشوند. سمیت، زیست تخریب ناپذیری و ایجاد مقاومت دارویی در آنتی بیوتیک ها باعث شده که به این ترکیبات آلاینده های شبه پایدار در محیط زیست اطلاق گردد. روشهای معمول تصفیه آبهای آلوده شامل فرآیندهای زیستی در حذف آنتی بیوتیک ها عموما کارآمد نمی باشند. فرآیندهای اکسیداسیون پیشرفته، براساس تشکیل گروه رادیکال هیدروکسیل و یا سایر عوامل واسطه با میل واکنش پذیری بالا با آلاینده های سمی و زیست تخریب ناپذیر، مورد استفاده قرار میگیرند. عوامل مختلفی از قبیل pH ، دما و زمان واکنش، نوع و غلظت کاتالیست، نوع و غلظت آنتی بیوتیک و ماده اکسیدکننده برعملکرد فرآیند مذکور تاثیرگذارند. در این تحقیق به مروری بر پژوهش های انجام گرفته تا به امروز در این زمینه و ارائه چالش های مرتبط پرداخته شده است. طبق نتایج بدست آمده، متوسط راندمان حذف آنتی بیوتیک ها به روش فرآیندهای اکسیداسیون پیشرفته 57 تا 69 درصد گزارش شده است. مقدار pH بهینه بسته به نوع آنتی بیوتیک مصرفی و شرایط عملیاتی در مقادیر اسیدی حدود 4 تا 7 برآورد گردیده است. غلظت بهینه کاتالیست ZnO برابر g/l 1/7 و برای ماده اکسیدکننده آب اکسیژنه حدود mg/l 75 توصیه شده است.کلیدواژه ها
آنتی بیوتیک ها، تصفیه فاضلاب، صنایع دارویی، فرآیندهای اکسیداسیون پیشرفته، محیط زیستمقالات مرتبط جدید
- مدیریت پسماندهای پتروشیمی در ایران
- جایگاه معماری سبز در چشم انداز شهرهای تاب آور
- کاربرد برنامه ریزی همکارانه در سوانح طبیعی (مطالعه موردی امداد و نجات وشبکه های دسترسی شهری در زمان وقوع زلزله)
- وضعیت کیفی هوای کلان شهر تهران بر اساس شاخص AQI طی سال های ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۲
- مانور ابزاری مناسب برای فرآیند یادگیری و پاسخی موثرجهت کاهش خسارات ناشی از شرایط اضطراری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.