بررسی جنبه های زیست محیطی تولید کمپوست

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ISFPNU01_223
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 881
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه نیکبخت

کارشناس ارشد مدیریت محیط زیست دانشگاه علوم و تحقیقات اهواز

مرتضی چه گونی

کارشناس ارشد آلودگیهای محیط زیست، عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد میبد

فرشته نیک آیین

مسئول واحد محیط زیست شرکت قند نقش جهان

چکیده

تولید انبوه پسماند ناشی از افزایش جمعیت و تغییر الگوی مصرف باعث آلودگی های زیست محیطی و در نتیجه به خطر افتادن بهداشت و سلامت افراد جامعه شده است که نیازمند الگوی مناسب مدیریت پسماند براساس شرایط روز است. طی سال های اخیر، انسان به خوبی دریافته است که از دست دادن محیط زیست مترادف با از بین رفتن حیات بشری بر روی کره زمین می باشد. از چند دهه قبل برنامه ریزی در حوزه های مختلف مدیریت مواد زائد جامد در جهان به طور جدی آغاز شد و پیشرفت های زیادی نیز در حوزه های کنترل، تولید، جمع آوری و دفع این مواد صورت گرفته است. یکی از راه حل های بسیار موثر در جهت حل کردن این مشکلات و مبارزه و خنثی سازی اثرات نامطلوب زباله ها تبدیل آنها به کودآلی یا کمپوست و بهره گیری بهینه از آنها به عنوان کودآلی در کشاورزی است که نه تنها باعث رهایی جوامع بشری از معضلات به وجود آمده می شود بلکه مزایای فراوانی را نیز برای وی به ارمغان می آورد که سبب حفظ منابع طبیعی موجود و به دست آمدن سودهای اقتصادی کلانی می شود. هدف از انجام این پژوهش بررسی جنبه های مختلف زیست محیطی تولید کمپوست و همچنین بررسی ابعاد و روش های مختلف تولید آن می باشد، با توجه به این که بیش از نیمی از مواد زائد شهری در ایران را مواد آلی و قابل کمپوست تشکیل می دهند و زمین های اطراف اکثر شهرهای ایران از نظر مواد آلی فقیر بوده و کمپوست می تواند در آنها مورد استفاده قرار گیرد، استفاده از کمپوست به عنوان یک روش دفع مواد زائد جامد شهری بسیار مفید خواهد بود.

کلیدواژه ها

بازیافت، محیط زیست، مواد زائد جامد، کمپوست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.