نحوه انتخاب و تهیه مشخصات فنی ماشین حفر تونل در پروژه قطعات سوم و چهارم تونل انتقال آب قمرود

  • سال انتشار: 1382
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس تونل ایران
  • کد COI اختصاصی: ITC06_72
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3737
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسین میوه چی

عضو هیات علمی دانشگاه امام حسین(ع)، مدیر پروژه قطعات ۳ و ۴ تونل انتقال آب

امیر حاجی زاده

قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص)، قرارگاه سازندگی قائم(عج)، تهران

حامد معمری

قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص)، موسسه مهندسین مشاور ساحل، تهران

چکیده

تونل انتقال آب قمرود به طول 35750 متر و با شیب 13/0 درصد، به منظور انتقال 23 متر مکعب آب در ثانیه از سرچشمه های دز به قمرود طراحی شده و عملیات اجرائی آن از اوایل سال 1381 آغاز شده است. طراحی و احداث قطعات سوم و چهارم این تونل به طول حدود 18 کیلومتر به قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) واگذار شده است. با توجه به طول زیاد تونل و محدودیت زمانی پنج ساله برای اجرای پروژه و با عنایت به نرمهای پائین تونلسازی با روشهای سنتی، استفاده از روشهای حفر مکانیزه تونل امری اجتناب ناپذیر است. بدین منظور با توجه به شرایط زمین شناسی مسیر تونل و مقایسه مزایا و معایب و سرعت حفاری انواع ماشینها، ماشین حفر تونل با سپر تلسکوپی برای اجرای 17400 متر از طول 17700 متری این تونل انتخاب و مشخصات فنی ماشین و سیستم پشتیبانی آن، با همکاری مشاورین خارجی و داخلی، تهیه شد. درنهایت پس از بررسی پیشنهادات ارائه شده از سوی سازندگان این تجهیزات و مذاکره با آنها، خرید این ماشین صورت گرفت. در این مقاله، ضمن ارائه دلایل فنی مورد نظر در انتخاب نوع دستگاه، روند تهیه مشخصات فنی و انتخاب سازنده نیز مورد بررسی قرار گرفته است

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.