تدوین استراتژی ها و اولویت بندی پروژه های بهبود با استفاده از TOPSIS (مطالعه موردی: شرکت مکو)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی مدیریت استراتژیک
  • کد COI اختصاصی: ICSM10_140
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 968
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میعاد دادبین

دانشجوی رشته کارشناسی ارشد مهندسی صنایع گرایش سیستم های اقتصادی اجتماعی دانشکده مجازی دانشگاه علم وص نعت

بهنام دهبان

کارشناس ارشد رشته مدیریت استراتژیک دانشگاه پیام نور تهران

چکیده

با توجه به تغییرات محسوسی که امروزه در زندگی افراد، انتقال اطلاعات فن آوری شرایط محیطی و بهطور کلی ویژگی های حیات سازمان ها ایجاد شده است نیاز به بحث برنامه ریزی استراتژیک بسیار مطرح می شود اما آنچه مهممتر است و متاسفانه کمتر به آن پرداخته شده مقوله جاری سازی استراتژی هاست که ماحصل همه تلاش های برنامه ریزی استراتژیک است بر همین مبنا در این مقاله برای تدوین استراتژی از چارچوب ارائه شده توسط دیوید و جاری سازی آن در قالب مدل BSC استفاده گردیده است که برای شروع فرایند برنامه ریزی استراتژیک در ابتدا بیانیه چشم انداز ماموریت و ارزش ها منطبق بر مدل دیوید تدوین گردیده و به عنوان ورودی سایر مراحل را پشتسیانی می کند. آنگاه با منطق دیوید ارزیابی عوامل محیطی صورت گرفته و ضمن شناسایی نقاط قوت، ضعف، تهدید و فرصت، موقعیت راهبردی سازمان استخراج می شود بر مبنایم وقعیت راهبردی بدست آمده استراتژی اصلی شرکت تدوین شده و بر اساس تحلیل SWOT استراتژی هایی تحت عنوان اهداف استراتژیک تعریف می شوند سپس برای جاری سازی این اهداف در قالب مدل BSC رابطه علی و معلولی آنها در یک نقشه استراتژی نشان داده می شود بر اساس منطق BSC شاخص های استراتژیک م رتبط با اهداف استراتژیک تعیین و هدف گذاری گشته و متناسب با آنها اقدامات استراتژیک تعریف شده و با بکارگیری منطق TOPSIS اقدام به اولویت بندی آنها برای اجرا می شود. این چارچوب در شرکت مهندسی و ساخت برق و کنترل مبنا به عنوان مطالعه موردی اجرا شده و نتایج آن به نظر خبرگان رسیده و مورد تایید قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

برنامه ریزی استراتژیک، TOPSIS، فازی، BSC ماتریس SWOT نقشه استراتژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.