بررسی تاثیر شرایط عملیاتی بر عملکرد هیدروسیکلون جداکننده میعانات گازی از آب نصب شده در سکوهای گازی پارس جنوبی با استفاده از شبیه سازی CFD

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی کاربرد CFD در صنایع شیمیایی و نفت
  • کد COI اختصاصی: NCFDACCI05_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 871
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی حاجی قاسمی ازغندی

تهران، دانشگاه علم وصنعت ایران، دانشکده مهندسی شیمی، آزمایشگاه تحقیقاتی دینامیک سیالات محاسباتی (CFD)

سیدحسن هاشم آبادی

تهران، دانشگاه علم وصنعت ایران، دانشکده مهندسی شیمی، آزمایشگاه تحقیقاتی دینامیک سیالات محاسباتی (CFD)

چکیده

در این مقاله فرآیند جداسازی میعانات گازی از آب توسط هیدروسیکلون صنعتی بررسی شده و با شبیه-سازی آن به کمک CFD نحوه جداسازی و پارامترهای مؤثر بر آن مورد بررسی قرار گرفته است. در این شبیه سازی از مدل چند فازی اولرین - اولرین برای بررسی رفتار فازها ، برای جریان آشفته از مدل RSM و برای محاسبه ضریب دراگ از مدل شیلر نیومن استفاده شده است. در این تحقیق از داده ها و نتایج بدست آمده از شرایط عملیاتی مختلف از ورودی و خروجی هیدروسیکلون جداکننده میعانات گازی از آب نصب شده در سکوی گازی SPD6 واقع در منطقه عملیاتی پارس جنوبی استفاده گردیده و نتایج حاصل از آن با شبیه سازی CFD مقایسه شده که تطابق خوبی را نشان داده است. نتایج حاصل از شبیه سازی نشان داد که افزودن ماده ضد امولسیون معکوس به ورودی هیدروسیکلون موجب بزرگتر شدن ذرات ورودی شده و در نتیجه بازدهی هیدروسیکلون به طور چشمگیری افزایش می یابد. همچنین تغییر میزان شدت جریان ورودی نشان داد که با افزایش شدت جریان، بازدهی به شدت افزایش می یابد. در پایان، تاثیر تغییر نوع ورودی بر روی بازدهی جداسازی با استفاده از چهار طراحی متفاوت بررسی شد و نتایج، افزایش بازدهی تا 7 درصد را نشان دادند.

کلیدواژه ها

هیدروسیکلون، شبیه سازی CFD، جریان آشفته، مدل چند فازی اولرین- اولرین، ضد امولسیون معکوس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.