اسلام و مسئله جنسیت

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی و آنلاین اقتصاد سبز
  • کد COI اختصاصی: GETOROUD01_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1611
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین خورشیدی

عضو هئیت علمی دانشگاه پیام نور مرکز بهشهر

علی احمدی

پژوهشگر حقوقی

چکیده

با توجه به آیات قرآن کریم،در اسلام زمان که بحث ازماهیت انسان می شود دیگر جنسیت مطرح نمی گردد. در واقع مسئله جنسیت در اسلام بک امر عرضی است که عارض بر ذات می شود،نه یک امر ذاتی تا تفاوت جوهری را ایجاد نماید.با وجود اشتراک بین زن و مرد،تفاوت هایی هم بین آن دو مطرح می شود.محورهای تمایز زن و مرد را می توان در دو نظام تکوین و تشریع دانست. با این وجود لازم است احکام و نظریات در رابطه با عدالت جنسیتی در اسلام باید کلی و با در نظر گرفتن همه جوانب باشد چرا که نگاه جزئی و موردی ممکن است ایجاد شبهه درباره عدالت در احکام گردد. همچنین تفاوت های موجود در قانونگذاری در تفاوت های تکوینی می باشد و این تفاوت ها خود لازمه اجرای عدالت هستند و در واقع این تفاوتها نه تنها یک نقص نیست بلکه لازمه زندگی مشترک و سعادت بشری است.دین مبین اسلام در مقایسه با سایر ادیان و مکاتب بشری،عدلت جنسیتی را به بهترین شکل ممکن مطرح نموده است.

کلیدواژه ها

اسلام،زن،مرد،عدالت،جنسیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.