روشهای مورد استفاده در اندازه گیری رواناب و رسوب جاده های جنگلی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی دانشجویی علوم جنگل
  • کد COI اختصاصی: STUFOREST02_219
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1117
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی مقدمی راد

دانشجوی دکتری علوم جنگل، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

محمد هادی معیری

دانشیار گروه جنگل داری، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده

سوابق تحقیقی مطالعه سده حاکی از آن است که مطالعات گسترده ای در زمینه اندازه گیری رواناب و رسوب از سال 1917 تاکنون در جاده های جنگلی انجام گرفته است. محققان از روش های گوناگون و تجهیزات مناسبی برای نیل به این هدف یاری گرفته اند. این در حالی است که مسائل رواناب و رسوب جاده های جنگلی به عنوان یکی از عوامل زیست محیطی مهم در مطالعات مدیریت جاده های جنگلی در داخل کشور تا حد زیادی نادیده گرفته شده و تنها مطالعات محدودی در این زمینه انجام گرفته اند. در تحقیق حاضر به معرفی اهم روش هایی مختلف و کارآمد جهت اندازه گیری رواناب و رسوب در شرایط طبیعی و شبیه سازی شده، بر اساس مطالعات انجام شده در سرتاسر جهان، گرداخته شده است. شبیه ساز باران به دلیل سرعت عمل، کارایی مناسب و قابلیت تکرار نسبت به دیگر روش ها برتری دارد. کاربرد فلوم ها به دلیل هزینه بالا و دشواری نصب، توری های رسوب گیر به دلیل نصب نامناسب، میخ های فرسایشی به دلیل جا به جایی در سطح خاک در اثر سستی و تغییر جهت آن در اثر رواناب سطحی، مخازن به دلیل نعداد زیاد آن و مدیریت رواناب ، پارشال فلوم به دلیل تامین انرژی دستگاه (شارژ) و پلات فرسایشی به دلیل تخریب توسط دامداران و اهالی منطقه با مشکلاتی روبرو خواهند بود.

کلیدواژه ها

رواناب و رسوب، شبیه ساز باران، میخ های فرسایشی، پلات فرسایشی، توری های رسوب گیر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.