مروری بر انواع دیوارهای حایل و کاربرد آنها در پایدارسازی ترانشه های جاده در مناطق جنگلی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی دانشجویی علوم جنگل
  • کد COI اختصاصی: STUFOREST02_213
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1561
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه اژدری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی جنگل، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

احسان عبدی

استادیار گروه جنگلداری و اقتصاد جنگل، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

چکیده

کنترل زمین لغزش ها و پایدارسازی آنها در برخی کشورها مبالغ هنگفتی را به خود اختصاص می دهد. در کشور ایران به دلیل تنوع زمین شناسی و اقلیمی آن لغزش های متعدد به وقوع می پیوندد و بروز آنها اثرات اقتصادی و اجتماعی گسترده ای را بر اقصی نقاط کشور متحمل می نماید به طور کلی برای جلوگیری از ناپایداری شیب ها می توان سه روش جابجایی محل طرح، کاهش نیروهای رانشی زمین (محرک)، تقویت نیروهای مقاوم در مقابل جابجایی را در نظر گرفت. روش های پایدارسازی مکانیکی با هدف افزایش نیروهای مقاوم در برابر لغزش در یک شیب انجام می شوند که از میان روش های موجود طرح دیوار حایل جز همان دسته ای هستند که یک نیروی مقاوم در پنجه لغزش ایجاد می نمایند. دیوار حایل دیواری است که فشار ناشی از وضعیت موجود در اختلاف تراز به وجود آمده به علت خاکریزی ، خاکبرداری و یا عوامل طبیعی را به صورت پایدار حفظ نماید. این مقاله مروری بر انواع دیوارهای حایل و کاربرد آنها در پایدار سازی ترانشه های جاده در مناطق جنگلی است. می توان نتیجه گرفت از میان دیوارهای حایل دیوار گابیونی به دلیل نوع مصالح ، سیستم زهکشی ساده، انعطاف پذیری و هماهنگی با طبیعت بیشترین کاربرد را در پایدارسای شیروانی های مناطق جنگلی دارند.

کلیدواژه ها

دیوار حایل، پایدارسازی، گابیون، زهکشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.