استفاده از ژئوسنتتیک ها در جاده های جنگلی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی دانشجویی علوم جنگل
  • کد COI اختصاصی: STUFOREST02_209
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 883
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه موسوی

دانشجوی دکتری مهندسی جنگل دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران

علی موسوی

دانشجوی کارشناسی شهرسازی دانشگاه اصفهان

شجاعت باباپور

دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی جنگل، دانشگاه تهران

چکیده

ژئوسنتتیک ها (Geosynthetics) ، منسوجات و پوشش های ساخته شده از الیاف تولید شده از مشتقات نفتی هستند که خاصیت اصلی آنها ، فساد ناپذیری در مقابل عوامل درون خاک است. خواص فیزیکی و مکانیکی ژئوسنتتیک ها همچون استحکام، نفوذناپذیری، مقاومت در برابر سوراخ شدگی و از همه مهمتر مقاومت کششی فوق العاده بالای آنها نسبت به وزنشان باعث به وجود آمدن گستره وسیعی از کاربرد این مواد در پروژه های عمرانی شده است اما متاسفانه کاربرد مواد ژئوسنتتیک در ایران به دلیل عدم شناخت دقیق و علمی کارفرمایان و مهندسین ئ نیز به دلیل کمبود و گرانی این مواد هنوز توسعه قابل توجهی نیافته و در جاده های جنگلی تاکنون استفاده نشده است. در این مقاله سعی شده است شش گروه عمده ژئوسنتتیک ها یعنی ژئوتکستایل ها، ژئوممبرین هاف ژئوگریدها، ژئونت ها، ژئوکامپوزیت ها، ژئوسنتتیک با پوشش رسی و کاربرد آنها تا حد امکان در جاده های جنگلی مورد بررسی قرار گیرد.

کلیدواژه ها

ژئوسنتتیک ها، جاده های جنگلی، ژئوتکستایل ها، ژئوممبرین ها، ژئوگریدها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.