شناسایی و بررسی گونه های علفی مستقر بر روی دامنه های خاکبرداری و خاکریزی جاده های جنگلی
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین همایش ملی دانشجویی علوم جنگل
- کد COI اختصاصی: STUFOREST02_203
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 717
نویسندگان
دانشجوی ارشد مهندسی جنگل، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلان
استادیار گروه جنگل، دانشکده منابع طبیعی ، دانشگاه گیلان
دانشیار گروه جنگل، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان
دانشیار گروه جنگل، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلان
چکیده
جاده های جنگلی از عناصر اصلی جنگل های مدیریت شده هستند که برای دسترسی به چوب آلات مورد نیاز جامعه به عنوان محصول اصلی جنگل و محصولات فرعی مانند میوه، علوفه، تفریح و تفرج و همچنین نگهداری جنگل در مقابل آتش سوزی و آفات توسط مهندسین جنگل ساخته می شوند. ساخت این جاده ها در داخل جنگل باعث به هم خوردن طبیعت جنگل و ایجاد دالان هایی برای ورود ناخواسته عناصر بیگانه ای می شوند که درصورت عدم کنترل می تواند عواقب غیرقابل جبرانی داشته باشد. از جمله این عناصر بیگانه می توان به گونه های مهاجم از سایر اکوسیستم های مجاور اشاره کرد. این مطالعه به منظور شناسایی گونه های بگانه وارد شده در این مناطق، کمک به مدیریت پایدار جاده های جنگلی و شناسایی گونه هایی که می توانند به مهندسین حاده سازی در تثبیت دامنه های خاکبرداری و خاکریزی موجود در ساختار جاده های جنگلی یاری رسانند، انجام شد. بدین منظور پلات های یک متر مربعی به صورت تصادفی سیستماتیک در طول ترانسکتی به طول تقریبی یک کیلومتر در راستای جاده در دامنه های خاکبرداری و خاکریزی و داخل جنگل مورد استفاده قرار گرفت. پس از برداشت پلات و شناسایی گونه های موجود در منطقهف اقدام به محاسبه مقادیر آماری مورد نیاز برای تحلیل و توصیف پوشش گیاهی شد. نتایج تحقیق نشان می دهند که به دلیل شرایط خاص موجود در دامنه های خاکبرداری و خاکریزیف بهترین گونه ها برای استفاده در تثبیت سطحی دامنه های خاکبرداری و خاکریزی، گونه هایی هستند که به صورت مشترک در هر سه منطقه حضور داشته باشند. گونه های Lalium temulentum ، Circaea lutetiana ، Primula vulgaris ،Phytolacca Americana از جمله گونه هایی هستند که در هر سه منطقه مشاهده شدند و می توان با بررسی خواص فیزیولوژیک، از انها برای این منظور بهره برد.کلیدواژه ها
تثبیت دامنه خاکبرداری و خاکریزی، پوشش علفی، گونه های بومی، جاده جنگلیمقالات مرتبط جدید
- تعیین مقدار بهینه مواد آلی اضافه به خاک از نظر موثر بودن در تراکم خاک
- تاثیر کود دامی و تردد تایر تراکتور بر تراکم خاک رسی با اندازه گیری جرم مخصوص
- ارزیابی ظرفیت برد منابع آب در تالابهای شهری با هدف مدیریت بهینه منابع آب
- ارائه مدل مدیریت ریسک برای استخرهای آبگرم معدنی براساس شاخص سلامت ، ایمنی و محیط زیست
- ارزیابی اثر تغییر کاربری اراضی از جنگل به کشاورزی بر برخی ویژگی فیزیکی و شیمیایی خاک در اراضی جنگلی فندوقلو
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.