روند 20 ساله صادرات چوب و تولیدات چوبی در ایران و جهان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی دانشجویی علوم جنگل
  • کد COI اختصاصی: STUFOREST02_196
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 5168
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیدا خسروی

دانشجوی دکتری اقتصاد و مدیریت جنگل، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان

رحیم ملک نیا

استادیار جنگلداری و مدیریت جنگل، گروه جنگلداری دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان

کامران عادلی

استادیار اقتصاد جنگل، گروه جنگلداری دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان

چکیده

صادرات و واردات چوب و فراورده های آن به عنوان یکی از مهمترین محصولات در تجارت جهانی، نقش قابل توجهی در اقتصاد تعدادی از کشورها ایفا می کند. این مطالعه با استفاده از داده های بخش آمار جنگل سازمان خواروبار جهانی انجام گرفته و هدف از آن، مطالعه کمیت و ارزش صادرات چوب و فراورده های آن از ایران و در مقیاس جهانی در بازه زمانی سال های 2012-1993 معرفی مهمترین صادرکننده های این محصولات و بررسی جایگاه صادرات چوب ایران در تجارت جهانی است. نتایج نشان داد که صادرات این محصولات در بازه زمانی مورد نظر حدود 170 میلیارد دلار ارزش داشته و روند کلی صادرات آن صعودی بوده است. ده کشور برتر صادرکننده طی بازه زمانی مورد نظر کانادا، آمریکا، سوئد، فنلاند، فرانسه، روسیه، چین، اندونزی و اتریش هستند. ایران در بهترین حالت در سال 2003 تنها حدود 0/01 درصد بازار صادرات جهانی و 0/1 درصد بازار آسیا را به خود اختصاص داده است که بسیار ناچیز است. همچنین در اکثر سال ها ایران در میان در میان 100 کشور اول صادرکننده این محصولات نبوده است. در نتیجه می توان عنوان کرد که ایران نقش مهمی در تجارت جهانی چوب بازی نمی کند. پیشنهاد می گردد با واردات مواد اولیه چوبی، صادرات چوب های فرآوری شده و محصولات چوبی افزایش یابد تا بین صادرات و واردات چوب در کشور تعادل برقرار گردد.

کلیدواژه ها

تجارت جهانی چوب، ارزش صادرات چوب، کمیت صادرات چوب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.