نقش عوامل اقتصادی در حفاظت از جنگل های زاگرس(مطالعه موردی: روستاییان جنگل نشین منطقه اشترانکوه)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی دانشجویی علوم جنگل
  • کد COI اختصاصی: STUFOREST02_193
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 931
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نرگس درمیانی

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

هادی کیادلیری

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

فرزاد ویسانلو

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد

مسعود بیژنی

دکترای ترویج و آموزش کشاورزی

چکیده

جنگل های زاگرس از غنی ترین منابع بیولوژیکی ایران به شمار می روند. وابستگی شدید اقتصادی جنگل نشینان به این منابع، باعث کاهش این منابع با ارزش شده است. در این تحقیق به نقش عوامل اقتصادی در حفاظت از جنگل های زاگرس پرداخته شده است. این تحقیق از نوع کاربردی و به روش توصیفی، همبستگی می باشد حجم نمونه آماری با استفاده از جدول مورگان 226 خانوار می باشد و به منظور تعیین روایی از نظر اساتید گروه، کارشناسان منابع طبیعی استفاده گردید و پایایی پرسشنامه های تحقیق از طریق ضریب آلفای کرونباخ 78 صدم محاسبه شد. نتایج حاصل از ضرب همبستگی بین متغیرها نشان داد که رابطه بین متغیرهای سطح تحصیلات ،سن، درآمد سالانه، میزان استفاده از تسهیلات، وابستگی به جنگل با متغیر وابسته میزان فعالیت در خصوص حفاظت از جنگل رابطه معنی دار و مثبت شده است و نتایج حاصل از آزمون T مستقل نشان می دهد که بین جنسیت و بین روستاییانی که از تسهیلات بانکی استفاده نموده و سایرینی که استفاده ننموده اند با متغیر وابسته اختلاف معنی داری وجود دارد. آزمون رگرسیون چندگانه نشان داد که متغیرهای درآمد سالانه، سطح تحصیلات، سن و وابستگی به جنگل در چهار گام وارد معامله رگرسیونی شدند و توانایی تبیین 48/5 درصد از تغییرات میزان فعالیت در حفاظت از جنگل را دارا می باشند.

کلیدواژه ها

عوامل اقتصادی، جنگل های زاگرس، جنگل نشینان منطقه اشترانکوه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.