بررسی خصوصیات کمی و کیفی جنگل های سامان عرفی پرک، خرم آباد

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی دانشجویی علوم جنگل
  • کد COI اختصاصی: STUFOREST02_108
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 862
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رامین حسین زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد جنگلداریف دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان

جواد سوسنی

استادیار گروه جنگلداری، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان

وحید علی جانی

دانشجوی دکتری جنگلداری دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران

شیدا خسروی

دانشجوی دکترای جنگلداری و اقتصاد جنگل دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان

چکیده

با توجه به تغییرات اقلیمی و افزایش پدیده زوال در جنگل های زاگرس ، دستیابی به اطلاعات دقیق و به هنگام از این جنگل ها، لازمه هر گونه تصمیم گیری و برنامه ریزی در مورد آنها است. لذا با هدف بررسی کمی و کیفی بخشی از جنگل های سامان عرفی پرک واقع در شهرستان خرم آباد ، با استفاده از روش منظم تصادفی تعداد 30 قظعه نمونه دایره ای شکل 12 آری برداشت شد و سپس اطلاعات کمی و کیفی این جنگل های ثبت و مورد تحلیل قرار گرفتند. جنگل مورد مطالعه از نظر انبوهی ، با داشتن تاج پوششی معادل 39/48 درصد، خالی یا تهی تلقی می شود. همچنین تعداد پایه های چوبی حدود 258 اصله در هکتار بوده که 83/76 درصد این پایه ها به صورت شاخه زاد، با میانگین 4/59 جست در هر جست گروه است. در این بین، گونه بلوط بیشترین تعداد را به خود اختصاص داده است که از این تعداد بیش از 90 درصد به صورت شاخه زاد با میانگین 4/68 جست می باشند. به لحاظ سلامت و تقارن تاج پوشش ، بیش از 30 درصد کل درختان دارای بیماری و نزدیک به 35 درصد آنها دارای تاج نامتقارن می باشند. از نظر ابتلا به بیماری، گونه شن با 62/5 درصد بدترین وضعیت را دارد و پس از آن به ترتیب گونه های کیکم و بلوط در وضعیت نامطلوبی به سر می برند. با توجه به شرایط و خصوصیات جنگل های مورد مطالعه، ضروری است که با برنامه های دقیق حفاظتی و حمایتی مخصوصا در مورد گونه هایی مانند سن، کیکم و بلوط که بیشتر در معرض تهدید و زوال هستند در پی بهبود وضعیت این جنگل های ارزشمند بود.

کلیدواژه ها

خصوصیات کمی و کیفی، شن، زاگرس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.