مقایسه اثر جنگل کاری سوزنی برگ و پهن برگ بر روی برخی از خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک(مطالعه موردی: جنگل کاری حسن آباد سنندج)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی دانشجویی علوم جنگل
  • کد COI اختصاصی: STUFOREST02_065
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1384
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سحر کریمی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته جنگلداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه کردستان

ندا وکیلی

دانش آموخته دوره کارشناسی رشته جنگلداری ، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه کردستان

وحید حسینی

استادیار گروه جنکلداری دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه کردستان

چکیده

جنگل کاری با گونه های مختلف بر روی خاک تاثیرات متفاوت می گذارد که دلیل آن، اختلاف گونه های مختلف در میزان جذب مواد معدنی، کیفیت لاشبرگ ها و سرعت رشد گونه ها است. نوع گونه های جنگلکاری می تواند برخی از خصوصیات شیمیایی و فیزیکی خاک را تحت تاثیر قرار دهد. به منظور بررسی تاثیر نوع گونه (سوزنی برگ و پهن برگ) جنگلکاری شده بر برخی از خصوصیات فیزیکی و شیمیایی ، خاک 2 نوع گونه سرو خمره ای و اقاقیا هر کدام به تعداد 5 نمونه در پارک جنگلی حسن آباد سنندج انتخاب گردید. نتایج نشان می دهد که برخی از خصوصیات شیمیایی و فیزیکی خاک تحت تاثیر نوع گونه تغییر کرده است، به طوری که گونه سوزنی برگ باعث افزایش میزان pH و EC خاک شده اما از نظر بافت خاک و کربن آلی اختلاف معنی داری بین دو گونه مشاهده نشده است. بنابراین پیشنهاد می شود که به منظور بهبود وضعیت فیزیکی و شیمیایی خاک هر منطقه، کاشت گونه های پهن برگ در اولویت باشد، زیرا وجود خاک مناسب به عنوان بستر رشد در جوانه زنی، استقرار و ادامه حیات گیاهان نقش بسزایی دارد و سوزنی برگان با فقیر کردن خاک این مهم را فراهم نمی کنند. با توجه به کم بودن تعداد تکرارها و نمونه های خاک نمی توان به طور قطع در رابطه با نوع گونه در اولویت کاشت، صحبت کرد بنابراین پیشنهاد می شود این پژوهش با تعداد نمونه های بیشتری انجام گردد.

کلیدواژه ها

جنگلکاری، خصوصیات شیمیایی و فیزیکی خاک، سرو خمره ای و اقاقیا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.