جایگاه مطالعات روشنه ها در شناخت توده های طبیعی راش

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی دانشجویی علوم جنگل
  • کد COI اختصاصی: STUFOREST02_061
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 758
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد جنگل شناسی و اکولوژی جنگل دانشگاه تهران

محمدرضا مروی مهاجر

استاد گروه جنگلداری و اقتصاد جنگل،دانشگاه تهران

چکیده

جنگل های طبیعی هر کشور ارزنده ترین منابع در جهت تامین سلامت انسان ها می باشد. این مهم مدیران جنگل را بر این بر می انگیزد که مکانیسم طبیعی توده جنگلی را بهتر شناخته و در جهت پیروی از الگوی طبیعت گام بردارند. آنچه تاکنون از مطالعات به دست آمده است شناخت پویایی اکوسیستم جنگلی بیشترین کمک را در همین راستا خواهد داشت. لذا از فازهای پویایی اکوسیستم جنگلی شناخت روشنه های پوشش تاجی در جنگل به عنوان موتور محرکه پویایی می توان نام برد. زادآوری های موجود در توده، آینده جنگل را رقم می زنند و رشد تمامی زادآوری ها در روشنه ها با وجود نور انجام می گیرد و از همین رو یکی از مهمترین مطالعات اکوسیستم و پویایی توده جنگلی، روشنه ها می باشد. پیش فرض مطالعات روشنه در جنگل داشتن اطلاعات کافی از ساختار آن می باشد که در تحقیق اخیر سعی شده است با جمع آوری این راهکارها در جهت شناخت بهتر ساختار روشنه و روش های بررسی هر کدام صورت گرفته است. مساحت ، شکل و سن روشنه ها، فاکتورهای ساختاری روشنه می باشند که در این تحقیق بدان توجه شده است.

کلیدواژه ها

پویایی جنگل، توده جنگلی، روشنه تاجی، زادآوری، ساختار روشنه، همگام با طبیعت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.