تأثیر نوع خاک بر میزان رویش قطری و ارتفاعی صنوبر دلتوئیدس در شرق استان گیلان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی دانشجویی علوم جنگل
  • کد COI اختصاصی: STUFOREST02_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 667
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده نرجس کیایی

کارشناسی ارشد جنگلشناسی و اکولوژی جنگل، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان

وحید همتی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان

سارا مهدوی

دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی جنگل دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان

الهه نیکوطلب

کارشناسی ارشد جنگلشناسی و اکولوژی جنگل، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان

چکیده

تحقیق حاضر به تاثیر خصوصیات خاک بر میزان رویش قطری و ارتفاعی صنوبر دلتوئیدس در دو منطقه در شرق استان گیلان می پردازد. بدین منظور برای تشخیص تیپ خاک و اندازه گیری خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک در هر منطقه ، سه پروفیل خاک حفر، تشریح و نمونه ها به آزمایشگاه انتقال داده شدند. برای اندازه گیری رویش سطح مقطع و حجمی در واحد سطح در هر یک از ان مناطق، مشخصه های کمی صنوبر دلتوئیدس به طور صد در صد در سه ترانسکت 33*20 متری مورد اندازه گیری قرار گرفت. نتایج نشان داد که کلیه پارامترهای کمی اندازه گیری شده درختان صنوبر در روی خاک های آبرفتی نسبت به خاک های قهوه ای جنگلی بیشتر بوده و دارای اختلاف معنی داری در سطح اطمینان 95 درصد می باشند. با توجه به پایین بودن میزان وزن مخصوص ظاهری و حقیقی خاک ، درصد رس و C/N در خاک آبرفتی نسبت به قهوه ای جنگلی و بالاتر بودن درصد تخلخل ، درصد سیلت و درصد نیتروژن فعال خاک در خاک های آبرفتی نسبت به قهوه ای جنگلی، میزان رویش سطح مقطع و حجمی صنوبر دلتوئیدس در روی خاک های آبرفتی بیشتر به دست آمد. در مجموع خاک های آبرفتی به دلیل غنی بودن مواد آلی، مساعد بودن شرایط تغذیه ای آبی، بافت سبکتر و نفوذپذیری بیشتر با تهویه بهتر می توانند به خوبی برای صنوبر کاری مورد استفاده قرار گیرند و عدم رشد مناسب توده های صنوبر را می توان سنگینی بافت و بالا بودن درصد رس خاک دانست.

کلیدواژه ها

صنوبر دلتوئیدس، خاک آبرفتی، خاک قهوه ای جنگلی، رویش قطری و ارتفاعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.