ویژگیهای گیاه شناسی گونه تا (Celtis caucasica) و گونه های بومی جنس Celtis و نحوه پراکنش آن در ایران
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین همایش ملی دانشجویی علوم جنگل
- کد COI اختصاصی: STUFOREST02_026
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1569
نویسندگان
کارشناسی ارشد جنگل شناسی و اکولوژی جنگل دانشگاه تهران
استادیار گروه جنگلداری و اقتصاد جنگل دانشگاه تهران
کارشناسی ارشد جنگلداری دانشگاه یزد
چکیده
در حال حاضر جنگلکاری ها تنها بیش از ده درصد مساحت جنگل های دنیا را تشکیل می دهند با این حال حدود 37 درصد از تولید چوب را به خود اختصاص می دهند. اکنون نیز توسعه سطح جنگل های جهان با جنگل کاری از سیاست های مهم کشورهای دنیا محسوب می شود. علاوه بر این، تمایلات گسترده ای در خصوص استفاده از گونه های بومی در جنگل کاری های به وجود آمده است. یکی از این گونه ها که نقش بسزایی در حفاظت از طبیعت به عهده دارد و از جهات گوناگون دارای اهمیت است، گونه تا Celtis caucasica می باشد. این درخت توانایی رویش در ارتفاعات بالا و شرایط سخت را داراست و با توان مقاومت به خشکی نسبتاً زیاد و رشد و نمو روی خاک های مختلف از جمله رسی، لومی، شنی، آهکی و حتی خاک های اسیدی و نیز مقاومت در برابر آفات و امراض جایگاه نسبتاً مناسبی دارد. مقاله حاضر از نوع پزوهش های توصیفی و کاربردی است که به روش مروری و مطالعه اسنادی و جست و جو در شبکه اینترنت و بانک های اطلاعاتی تهیه شده است و تلاش دارد تا با معرفی گونه مناسب گامی در جهت احیای جنگل ها بردارد. بنابراین این گونه از جهات مختلف دارای ارزش و کاربردهای بسیاری است و اگر به طور گسترده اقدام به کاشت در نواحی خشک شود، می تواند در احیای این منطقه بسیار تاثیرگذار باشد و علاوه بر آن روستاییان ساکن در آنجا و همچنین حیات وحش می توانند به طور شایسته از این گونه بهره مند شوند. پیشنهاد می شود که دیگر گونه های با ارزش کشور نیز به این ترتیب معرفی شود تا گامی جهت احیای جنگل ها برداشته شود.کلیدواژه ها
جنگل کاری، گونه بومی، گونه تا (Celtis caucasica)، احیامقالات مرتبط جدید
- تعیین مقدار بهینه مواد آلی اضافه به خاک از نظر موثر بودن در تراکم خاک
- تاثیر کود دامی و تردد تایر تراکتور بر تراکم خاک رسی با اندازه گیری جرم مخصوص
- ارزیابی ظرفیت برد منابع آب در تالابهای شهری با هدف مدیریت بهینه منابع آب
- ارائه مدل مدیریت ریسک برای استخرهای آبگرم معدنی براساس شاخص سلامت ، ایمنی و محیط زیست
- ارزیابی اثر تغییر کاربری اراضی از جنگل به کشاورزی بر برخی ویژگی فیزیکی و شیمیایی خاک در اراضی جنگلی فندوقلو
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.