تأثیر قارچ میکوریزا آربسکولار بر مقدار ازت خاک در ریزوسفر گونه زبان گنجشک (Fraxinus rotundifolia) (مطالعه موردی: چهارطاق اردل- چهارمحال و بختیاری)
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین همایش ملی دانشجویی علوم جنگل
- کد COI اختصاصی: STUFOREST02_021
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 906
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد جنگل شناسی و اکولوژی جنگل، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان
استادیار آفات و بیماری، گروه جنگلداری، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلان
استادیار بیولوژی خاک، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
استادیار خاکشناسی، گروه جنگل داری، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلان
چکیده
ازت یکی از مهمترین عناصر غذایی موجود در خاک است. نیاز گیاهان به ازت خیلی بیش از سایر عناصر غذایی است که از خاک جذب می کنند و اصولا پس از کربن مهمترین عنصر تشکیل دهنده سلول کلیه موحودات زنده خاکزی است. مقدار این عنصر از نظر مقدار کل در خاک، و به خصوص آماده کردن این ماده به صورت قابل جذب برای گیاه ارزش حیاتی دارد. تغییرات ازت و تبدیل ترکیب های مختلف آن به یکدیگر به طور مداوم به وسیله موجودات ذره بینی خاک انجام می گیرد ، جذب و آماده کردن ازت به صورت قابل جذب برای گیاه به وسیله قارچ های میکوریزا آربسکولار بسیار مهم و با اهمیت است. مهمترین اثری که در استفاده از قارچ های میکوریزا آربسکولار به نظر می رسد اثری است که در جذب عناصر غذایی دارند. بنابراین در این پژوهش به تاثیر قارچ میکوریزا آربسکولار بر مقدار ازت موجود در خاک ، در ریزوسفر گونه زبان گنجشک پرداخته شد. پنج پایه از درختان زبان گنجشک به شکل تصادفی انتخاب شدند و خاک به همراه ریشه اطراف پایه ها از عمق 30-0 سانتی متری در منطقه چهارطاق اردل در چهار محال و بختیاری در فصل پاییز جمع اوری شد. درصد کلیزاسیون پس از رنگ آمیزی ریشه ها توسط محلول رنگی آنیلین بلو یک درصد انجام گرفت و برای تعیین مقدار ازت کل خاک از روش هضم کجلدال استفاده شد. آزمون همبستگی پیرسون برای تعیین میزان همبستگی بین درصد کلیزاسیون قارچ های میکوریزا آربسکولار و ازت کل خاک استفاده شد. نتایج نشان داد که همبستگی بی معنی بین درصد کلیزاسیون قارچ میکوریزا آربسکولار و ازت کل خاک وجود دارد. با توجه به نتایج می توان اینگونه بیان کرد که همزیستی میکوریزایی بر جذب، تبدیل ازت قابل جذب برای گیاه و غلظت عناصر متحرک در خاک مانند ازت تاثیری بسیار اندک دارد.کلیدواژه ها
میکوریزا آربسکولار، ازت، کلیزاسیون، زبان گنجشک، چهار طاق اردلمقالات مرتبط جدید
- تعیین مقدار بهینه مواد آلی اضافه به خاک از نظر موثر بودن در تراکم خاک
- تاثیر کود دامی و تردد تایر تراکتور بر تراکم خاک رسی با اندازه گیری جرم مخصوص
- ارزیابی ظرفیت برد منابع آب در تالابهای شهری با هدف مدیریت بهینه منابع آب
- ارائه مدل مدیریت ریسک برای استخرهای آبگرم معدنی براساس شاخص سلامت ، ایمنی و محیط زیست
- ارزیابی اثر تغییر کاربری اراضی از جنگل به کشاورزی بر برخی ویژگی فیزیکی و شیمیایی خاک در اراضی جنگلی فندوقلو
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.