منحنی تعادل، روشی برای حفظ پایداری و پویایی جنگل
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین همایش ملی دانشجویی علوم جنگل
- کد COI اختصاصی: STUFOREST02_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 931
نویسندگان
دانشجوی دکتری جنگلداری دانشگاه تهران
دانشجوی دکتری جنگلداری دانشگاه تهران
دانشجوی دکتری جنگلداری دانشگاه تهران
چکیده
پایداری و پویایی جنگل دو اصل اولیه برای جنگل های طبیعی محسوب می شوند، توجه به روش های جنگلشناسی نزدیک به طبیعت مورد توجه جنگلبانان بوده است که البته در این میان بهره برداری از چوب و سایر محصولات غیرچوبی جنگل هم برای تامین نیازهای سلولزی اهمیت دارد. آنچه مهم است حفظ موجودی و حتی توسعه پایدار جنگل می باشد که سابقه ای سیصد ساله داشته و همواره مورد توجه مدیران و برنامه ریزان جنگل بوده است. برای ایجاد تعادل در توده ها می بایست توزیع پراکندگی پایه ها به طور دائم قابل تکرار باشد و این موضوع رابطه مستقیمی با جمعیت دارد؛ اگر میزان تولد با مرگ و میر منطبق باشد جمعیت ثابت باقی می ماند. اگر سیستم پویا و پایدار باشد، درختانی که حذف خواهند شد و یا به طبقه قطری بالاتر می روند (رشد می کنند) باید به وسیله درختان طبقه قطری پایین تر که به طبقه بالا حرکت می کنند جایگزین شوند؛ این اصل تعادل برای یک مدت طولانی تنظیم شده می باشد. در جنگل تک گزینی اصل ثبات ساختار پلکانی می باشد و این ساختار پلکانی زمانی به دست می آید که هم تعداد مناسب در طبقات قطری و در اشکوب های مختلف وجود داشته باشد و هم تجدید حیات را به اندازه کافی داشته باشد. با دسترسی به منحنی تعادل مشخص می گردد در طول زمان چه تعداد درخت از یک طبقه قطری عبور می کند و در اثر رویش به طبقات بالاتر می رود، چه تعداد درخت برداشت می شوند و چه تعداد درخت جایگزین آنها در هر طبقه می شود.کلیدواژه ها
توسعه پایدار، جنگل تک گزینی، مدل رشد، منحنی تعادلمقالات مرتبط جدید
- تعیین مقدار بهینه مواد آلی اضافه به خاک از نظر موثر بودن در تراکم خاک
- تاثیر کود دامی و تردد تایر تراکتور بر تراکم خاک رسی با اندازه گیری جرم مخصوص
- ارزیابی ظرفیت برد منابع آب در تالابهای شهری با هدف مدیریت بهینه منابع آب
- ارائه مدل مدیریت ریسک برای استخرهای آبگرم معدنی براساس شاخص سلامت ، ایمنی و محیط زیست
- ارزیابی اثر تغییر کاربری اراضی از جنگل به کشاورزی بر برخی ویژگی فیزیکی و شیمیایی خاک در اراضی جنگلی فندوقلو
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.