بررسی مقایسه گلرنگ از نظر فنولوژی رشد به 22 ژنوتیپ مکزیکی وارداتی و 3 رقم برتر داخلی در منطقه البرز
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی توسعه پایدار کشاورزی با کاربرد الگوی زراعی
- کد COI اختصاصی: SAUCM01_243
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 521
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان، دانشجوی دکتری فیزیولوژی گیاهان زراعی، گروه زراعت، خوزستان، ایران
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان، دانشجوی دکتری فیزیولوژی گیاهان زراعی، گروه زراعت، خوزستان، ایران
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان، دانشجوی دکتری فیزیولوژی گیاهان زراعی، گروه زراعت، خوزستان، ایران
چکیده
گلرنگ یکی از مهم ترین گیاهان در تناوب های زراعی و پایدارکننده اقتصاد تولید در سیستم های کشاورزی مناطق نیمه خشک می باشد. گرچه عملکرد پایین این گیاه سبب کاهش رقابت آن با سایر گیاهان زراعی شده است، ولی شناخت اختلاف میان ارقام کم بازده و پر بازده می تواند گام اساسی در افزایش تولید این گیاه باشد. به همین منظور این آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در مزرعه پژوهشی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر کرج بخش تحقیقات دانه های روغنی در پائیز سال زراعی 1390 اجرا گردید. تیمارهای 22 ژنوتیپ مکزیکی و سه رقم داخلی شامل ( ژنوتیپ مکزیکیS1 ، S2 ، S3 ، S4 ، S5 ، S7 ، S9 ، S10 ، S12 ، S14 ، S15 ، S18،S21 ، S22 ، S23 ، S24 ، S25 ، S26 ، D15 ، KW13 ،110،163 و ارقام ایرانی پدیده، گلدشت و KW2) در نظر گرفته شدند. پارامترهای مورد مطالعه نظیر: تعداد روز تا گل دهی، تعداد روز تا 50 درصد گل دهی، تعداد روز تا غنچه دهی و تعداد روز تا رسیدگی اندازه گیری شدند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که صفاتی همچون تعداد روز تا رسیدگی در سطح احتمال خطای (P< 0.01)، و همچنین، تعداد روز تا غنچه دهی، تعداد روز تا گل دهی و تعداد روز تا 50 درصد گل دهی در سطح احتمال خطای (P< 0.05) تفاوت معنی داری داشتند. مقایسه میانگین صفات مذکور نشان داد که تعداد روز تا گل دهی مربوط به رقم مکزیکی S24 با گذراندن(253 روز) دیرتر و رقم مکزیکی S4 با میانگین(244.5 روز) زودتر از سایر ارقام به گل دهی رسید، رقم ایرانی پدیده پس از طی 265 روز و رقم مکزیکی S10 به ترتیب با طی (262 و 2580 روز) زودتر از سایر ارقام به گل دهی رسیدند و رقم پدیده طی مدت (295 روز) دیرتر از رقم مکزیکی S10 تعداد روز تا رسیدگی را به خود اختصاص دادند.کلیدواژه ها
گلرنگ، خصوصیات فنولوژی، البرزمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.