مدیریت تلفیقی در کنترل کرم طوقه بر در مزارع جالیز شهرستان داورزن با تنظیم تاریخ کاشت و اثر عصاره آبی تلخه بیان و آب آنغوزه

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی توسعه پایدار کشاورزی با کاربرد الگوی زراعی
  • کد COI اختصاصی: SAUCM01_217
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1075
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین تاج آبادی

کارشناس زراعت، جهاد کشاورزی داورزن

ملیحه سپاسی

کاشناس ارشد حشره شناسی، مسئول فنی کلینیک گیاه پزشکی

علی خسروجردی

کارشناس ارشد زراعت

امیر ریوندی

کارشناس ارشد بیماریهای گیاهی، مرکز تحقیقات کشاورزی

چکیده

زیان های محیطی و مشکلات ناشی از استفاده ی نامعقول از منابع طبیعی و به خصوص خاک در اثر عملیات کشاورزی نوین (آلودگی آب، محیط زیست و یا فرسایش خاک) محققین را به فکر، چاره اندیشی انداخته و به همین دلیل کشاورزی پایدار مطرح شد. با توجه به سیاستگذاری های کشوری در خصوص استفاده کمتر از سموم در تحقیقاتی که در مزارع جالیز شهرستان داورزن انجام شد سعی در جایگزینی سموم با ترکیبات گیاهی برای کنترل افات جالیز شد، تا بتوان در آینده نزدیک از این روش ها همراه با دیگر روش های کنترل تلفیقی استفاده کرد. این آزمایش با کاشت زودتر در بهمن ماه 1391 و نیز استفاده از عصاره در اواسط فروردین 1392 با طرح تصادفی با سه تکرار و چهار تیمار طراحی شد و تیمارها شامل شاهد و دزهای مختلف (4،6و8 لیتر) از مخلوط عصاره آبی تلخه بیان وآب انغوزه انجام شد. با توجه به بیولوزی آفت در دو کرت تاریخ کشت زودتر از معمول انجام گرفت. از نتایج تحقیق اینگونه مشخص شد که با توجه به اینکه شیره انغوزه دارای مواد آزارزیتوتانول، فرولیک اسید، اسانس روغنی فرار، پینن، آزولن، موسیلاژ، باسورین و ... می باشد و در صمغ انغوزه مقدار زایدی تانن (حدود 60 درصد) و حدود 20درصد صمغ و 5-4 درصد اسانس وجود دارد، و اسانس انغوزه دارای بوی تعفن شبیه بوی سیر است و نیز به دلیل خاصیت باکتری کشی و لاروکشی تلخه بیان، مزارعی که تاریخ کشت زودتر داشته و از دز 8 لیت ردر هکتار از مخلوط عصاره تلخه بیان و آب انغوزه همراه با آب آبیاری استفاده شده است فعالیتی از شب پره مشاهده نشد و بوته ها به خوبی رشد کردند.

کلیدواژه ها

لارو کرم طوقه بر، تلخه بیان، آب انغوزه، مدیریت تلفیقی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.